“Ortada Bir Güvenlik Zafiyeti Var”

0
74

nazım culha6Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Son Günlerde Yaşanan Olayları Değerlendirdi…

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Türkiye’de bir takım güçlerin ortalığı karıştırmak istediğini belirtip, emniyet güçlerinin güvenlik tedbirlerini arttırması gerektiğini söyledi. Bilhassa sınır bölgelerinde üst düzey güvenlik tedbirleri alınması gerektiğini kaydeden Culha, Urfa Suruç’ta yaşanan terör saldırısına değinerek; “Biz Urfa Suruç’ta patlamanın yaşandığı tarihte Hatay’ın sınırında Suriye’ye barış güvercinleri uçurduk. Bir takım güçler gerek bölgemizi gerek Ortadoğu’yu karıştırmak adına uzun süredir çaba gösteriyorlar. Bu olayların 7 Haziran seçimlerinin ardından yaşanması çok manidardır. Hükümetin şu ana kadar kurulmamasıyla alakalı da değerlendirilebilinir.

Olayın iç yüzüyle ilgili net bir açıklama yapılmadı ama görünen o ki uluslararası terörist gruplar kendi ülkemizde ve kendi ilimizde cirit atıyor. İnsanlar nasıl rahat olsun. Yaşanan bu olaylarda görünüyor ki ortada bir güvenlik zaafı var. Onun için güvenlik tedbirlerinin daha üst düzey bir şekilde alınması gerekiyor bilhassa sınır bölgelerinde” şeklinde konuştu.

arsuz-nazım culha (2)

Arsuz’daki Trafik Sıkıntısı Bitecek!

Öte yandan, geçtiğimiz ramazan ayında MOBESE kayıtlarına göre Arsuz’a 28.000 aracın giriş yaptığını belirten Culha, hafta sonu yaşanan trafik sıkıntısını yerinde incelediğini ve söz konusu trafik sıkıntısı ile ilgili ilçe emniyet müdürü ile istişare toplantısı gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Culha; “Hakikaten Ramazan Bayramı’nda Arsuz olağan üstü bir potansiyel yaşadı. MOBESE kayıtlarına göre 28.000 aracın bir günde Arsuz’a giriş yaptığı gözlemlendi. Ben bayram süresince Arsuz’daydım. Yoğun bir trafik yaşanmasına rağmen ilçemizde herhangi bir problem yaşanmadı. Geçtiğimiz hafta sonu aldığımız bilgiden ziyade ben bizzat trafik sıkıntısını kendim gözlemledim. Trafik kuyruğu Işıl Sitesi’nden başlayıp Çengel Mahallesine kadar devam ediyordu.

13-14 kilometrelik mesafenin 40-45 dakika gibi bir sürede geçildiğine ben şahit oldum. Bunu sadece araç trafiğine bağlamak doğru değil. Karayollarının yapım şeridinin son etap çalışması yapılıyor. Trafik tek şeride düşünce sıkıntı yaşandı. Bu durumun tekrar yaşanmaması için İlçe emniyet müdürümüz ile istişare toplantısı yaptım. Bundan sonra bu şekilde bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here