Onlarda Kahraman Türk Askerinin Birer Neferi Oldular

0
289

yemin töreni1102 Engelli Vatandaşımız Yemin Ederek Asker Oldu!

‘Engelliler Haftası’ dolayısı ile Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından Serinyol 121’inci Er Eğitim Alayı’nda engelli vatandaşlarımıza yönelik “Temsili Askerlik” yemin töreni düzenlendi. Törende 102 engelli yemin ederek askerlik görevlerini tamamladı.

Bu anlamlı törene Hatay Vali Yardımcısı Orhan Mardinli ile 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan’ın yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ile Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil ve derneğe üye engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı J. Kur. Alb. Erdem Özcan, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Sizlere ihtiyaç duyulması halinde askerlik yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz” dedi.

yemin töreni2

Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu ifade eden Özcan; “Sizler bu giydiğiniz üniforma ve birazdan edeceğiniz askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun bir neferi olarak sizleri aramızdan görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz.

Bir kısmınız doğuştan, bir kısmınız hayatın belirli bir sürecinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle kaderin bu cilvesi ile yaşamak zorunda kaldınız. Ancak şunu bilmelisiniz ki, içinizdeki mutluluğu hiç kaybetmemeniz, hayata tutunma yolunda gösterdiğiniz azimle hepimize örnek teşkil ediyorsunuz. Diğer vatan evlatları gibi şanlı bayrağımıza ellerinizi koyup ebediyete kadar sadık kalacağınız askerlik yeminini edeceksiniz. Size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizlerde bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz. Askerlik yemininiz Yüce Türk Milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma Teşkilatına, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

yemin töreni3

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise yaptığı açıklamada; “Aralarında İskenderun Engelsiz Derneğine üye engelli vatandaşların da bulunduğu 102 kişi yemin ederek askerlik görevlerini tamamladı. Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Yemin eden engelli gençlerimiz gerçek birer asker oldu. Fazla söze gerek yok. Bu çocukların gözlerine bakın. Hepsi gerçek birer çakı gibi asker oldu. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde aileleri ile birlikte Alay’a gelen engelliler, burada kısa bir eğitim aldı. Öğlen saatlerinde ise protokol üyelerinin katıldığı törenle ant içerek temsili askerlik görevlerini sonlandırdılar. Resmigeçit töreninin ardından asker olmanın heyecanını yaşayan engelli vatandaşlar daha sonra aileleriyle birlikte öğle yemeği yedi. Ayrıca engelli gençler üzerindeki askerlik kıyafetlerini hatıra olarak yanlarında götürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here