Okan Pirinç Memleketi Samandağ’da Defnedildi

0
757

okan pirinç1Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine, Kobani’nin yeniden inşa çalışmalarına destek vermek için otobüslerle gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybeden Hataylı Okan Pirinç’in cenaze töreni dün gerçekleştirildi.

Okan Pirinç’i Antakya’da Binler Karşıladı

Katliamda yaşamını yitirenlerden 18 yaşındaki Okan Pirinç’in cenazesi Antep’ten memleketi Samandağ’a getirildi. Cenaze, Antakya’da çevre yolunda araç konvoyu ile karşılandı. Hatay’ın birçok yerinde binlerce insan Samandağ’ın Hancağız köyüne geldi. Pirinç’in evinin önünde yapılan törenin ardından cenaze Hancağız Mezarlığı’na götürüldü.

okan pirinç8

Cenaze törenine CHP Hatay milletvekilleri Serkan Topal, Hilmi Yarayıcı ve Birol Ertem, Milletvekili Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ile birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Okan Pirinç’in annesi Nuray ve babası Ziya Pirinç gözyaşlarına hâkim olamadı.

Samandağ-Antakya yolu üzeri Hancağız Mahallesi’ndeki baba ocağından alınarak Hancağız Mezarlığı’na kaldırılan Pirinç’in cenaze töreninde gözyaşları sel olurken, teröre de büyük bir öfke vardı.  Hataylıların tek vücut olarak teröre, şiddete, silaha karşı omuz omuza dimdik durduğu cenaze töreninde gencecik fidanların amaçlarına gölge düşürmek isteyenlere hiç bir zaman izin verilmeyeceği mesajı da verildi.

okan pirinç-cenaze (5)

Culha; “Ateş Türkiye’yi Yaktı”

Cenaze töreni sonrası yaptığı açıklamada Amara Kültür Merkezi önündeki hain saldırının yürekleri yaktığını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha; “Gençler isterse, düşler gelecek olur; Yeter ki hayal etsinler… Okan Pirinç de düşlerini gerçekleştirme yolunda ilerlerken Urfa Suruç’taki hain patlamada can veren 32 gencecik fidandan biri. Hataylı bir evladımızı daha sonsuzluğa uğurlarken içimiz yanıyor. 32 gencecik evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısı içerisindeyim. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyorum. Okan’ımıza ve patlamada vefat eden gencecik 32 fidanımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, arkadaşlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ateş sadece Hatay’a değil, tüm Türkiye’ye düştü. Türkiye’nin başı sağ olsun” ifadelerine yer verdi.

okan pirinç4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here