Öğrenciler Seminerde Kaygılarını Paylaştı

0
42

Nobel Akademi Öğrencilerine Yönelik ‘Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri’ Düzenledi…
Öğrenciler Seminerde Kaygılarını Paylaştı

İskenderun’da eğitim sisteminde başarısıyla adından söz ettiren Nobel Akademi Eğitim Kurumu ‘Sınav Kaygısı ve Motivasyon Semineri’ düzenledi. Son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen seminerde Klinik Psikolog Zahir Aktaş, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Konferans Salonu’nda, sınava hazırlanan öğrencilere sınav kaygısı, belirtileri, neden oluştuğu ve sınav kaygısıyla başa çıkma yöntemlerini aktaran Aktaş, bilgilendirici ve keyifli anlatımıyla zaman-zaman öğrencilere de sorular sorarak, katılımlarını sağladı.

Doğru nefes almanın stresle baş etmedeki önemine değinen Aktaş, doğru nefes alamayan öğrencilerin sınavda zorluk çektiğini söyledi.

Doğru nefes teknikleri ile ilgili bilgiler aktaran Aktaş, ‘6-7-8 Tekniği’nden söz ederek; “6 saniye burundan nefes al, 7 saniye tut, 8 saniyede ağızdan bırak… Doğru nefes almak stresle baş etmede önemli olduğu kadar kan dolaşımını da dengelediği için vücudumuzun sağlığı içinde önem arz eder” dedi.

‘4D-Durum, Düşünce, Duygu, Davranış’tan da söz eden Aktaş, öğrencilere sınavın kendileri için ne anlama geldiğini sordu ve aldığı yanıtları değerlendirdi.

Zengin ve çok seçenekli hedef olması gerektiğini aktaran Aktaş, ‘Bedensel Mühürleme’yi de anlattı. ‘Stresi bedeninizin neresinde dolaşıyor?’ diye soran Aktaş’a öğrenciler ‘İçimdeki ruhum bedenime sığmıyor, duygusal durumum fiziksel acıya dönüyor gibi…’, ‘Kalbim sıkışıyor gibi, boynum ve başımda ağrı…’, ‘Mideme vuruyor, iştahsızlık yaşıyorum yemek yiyemiyorum…’ şeklinde cevap vererek, yaşadıkları stresin sonuçlarını yorumladılar.

Stresin herkesin farklı bir yerinde mühürlendiğini de ifade eden Klinik Psikolog Zahir Aktaş, kaygının kalp, göğüs, ciğer, mide ve bağırsakları vurduğunu hatırlatarak; “Kaygı yaşadığınızda ve ağrı hissettiğinizde elinizi o bölgeye koyun, nefes alın 6-7-8 tekniği ile… Bedensel temas iyileştirir” diye konuştu.

‘Oto Hipnoz’un da öneminden söz eden Aktaş; “Oto hipnoz, ‘Bir insanın kendine her gün söylediği mesajlar onun kaderine dönüşür’ anlamını taşır. Oto telkin önemli! Kişi kendine sürekli neyi telkin ediyorsa bir süre sonra ona uygun yaşamaya başlıyor” şeklinde konuştu.

İnsanların en yakınlarındaki arkadaşlarından da ciddi anlamda etkilendiğini belirten Aktaş; “Arkadaşınız size ayna nöron görevi görüyor, arkadaşınız sizi ileriye mi götürüyor geriye mi iyi çek etmelisiniz. Arkadaşınızın da kaygısını taşırsınız, bu nedenle kendinizi korumanız gerek” değerlendirmesinde bulundu.

İnsanın hayatında başarıların olabileceği gibi başarısızlıkların da olabileceğini aktaran Aktaş; “Kendinize bir söz verin, sınavdan çıktığınızda kendinize iyi davranacağınızın sözünü verin. İyi davranırsanız özünüzü iyileştirmeniz daha kolay olur” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here