Öğrenciler Arkeoloji Sergisini Gezdi

0
186

mkü-arkeoloji1Geleceğin Bilim Adamları Arkeolojik Buluntuları İnceledi

Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte Antakya’da çeşitli ortaokullarda öğrenim gören 45 başarılı öğrenci, MKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi koridorlarında yer alan “Arkeoloji Yolculuğunda Hatay” adını taşıyan sergiyi gezdi.

Hatay’ın arkeolojik değerlerini başlangıcından günümüze kadar uzanan sürecini yansıtan sergiye öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Halil Alaybeyoğlu ile 8 rehber öğretmenin de eşlik ettiği gezide Arkeoloji Bölümü Arş. Gör. Metin Sığın, öğrencilere sergiyi tanıttı.

Seyahatnameler ve gravürlerden oluşan tabloları meraklı gözlerle inceleyen öğrenciler, sergi hakkında anlatılanları can kulağıyla dinleyerek merak ettikleri sorular hakkında detaylı bilgiler aldı.

mkü-arkeoloji2

Koridorlarda sergilenen Antakya’nın Osmanlı İmparatorluğu (1526-1938) ve Hatay Devleti Dönem’lerini (1937-1939) hem sosyal hem de siyasi açılardan gösteren zengin içerikli fotoğrafları da inceleyen öğrenciler yönelttikleri zeka dolu sorularla bilim adamı olacaklarının işaretini verdiler.

Öğrenciler son olarak sergi koridoru içerisinde bulunan Arkeoloji Bölümü laboratuarlarındaki çalışmaları da yakından incelediler. Kazılardan çıkartılan buluntular hakkında araştırma yapan yüksek lisans öğrencilerinin tez çalışmalarını da takip eden öğrenciler, sergiyi çok beğendiklerini ve bu tür etkinliklerin kendilerini olumlu yönde etkilediğini söylediler.

Hatay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Halil Aleybeyoğlu ise yaptığı açıklamada, bu öğrencilerin özel olarak seçildiğini, belirli aşamalardan geçerek merkezlerine davet edildiğini ifade etti. Alaybeyoğlu, muhtelif zamanlarda ve muhtelif yerlerde geleceğin bilim adamı olabilecek potansiyeli taşıyan öğrencilere bu tür etkinliklerle motivasyon oluşturduklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here