Oda Başkanları: “Vatan ve Bayrağına Sahip Çıkan Partiyi Destekliyoruz”

0
188

vatan partisi-oda başkanları1Vatan Partisi Hatay Milletvekili adayları İskenderun’da bulunan oda başkanları ile görüştü. Görüşme İskenderun Esnaf Odaları toplantı salonunda gerçekleşti.

Toplantıda başta Türkiye-Suriye krizi, esnafın durumu, elektrik kesilmesi, İskenderun şehrine sahip çıkılmaması, terör örgütlerine beyaz ve kırmızı etin gitmesi ile fiyatların tavan yapması tartışıldı.

Toplantıya Vatan Partisi Hatay milletvekili aday adayları, kimya mühendisi Emilhan Güçlü, Eğitimci Fatma Paksoy, eğitimci İbrahim Bedir, Eğitimci Sadık Karakaş katıldılar.

İskenderun Esnaf Odalarından ise, Kuyumcular Odası Başkanı ve Hatay Esnaf Odaları İkinci Başkanı Uğur Fırat, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın, Bakkallar ve Bayiler Odası Başknı Mustafa Çöloğlu, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nurettin Tabaş, Radyo ve Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Musa Mert, Fırıncılar Odası Başkanı Ramazan Uzunkaya, Kahveciler Odası Başkanı Orhan Gezgin, Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er, Kunduracılar Odası Başkanı Selahattin İlker, Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, Madeni İş Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çardaklı, Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Abdulkadir Yardımcıoğlu, Terziler Odası Başkanı Mehmet Ordulu katıldılar.

Sıcak ve samimi bir ortamda geçen toplantıda İskenderun’un sorunları masaya yatırıldı ve acil çözümler konusunda fikir alışverişi gerçekleştirildi.

Öncelikle Türkiye-Suriye krizinin çözülmesi gerektiği belirtilirken, iki ülkenin barış masasına oturması ve bu noktada hangi şekilde olursa olsun, mutlaka bir çözüm bulunması gerektiği vurgulandı. İskenderun’a son 8 yılda yatırım yapılmadığı, bu anlamda çok kötü dönemlerin yaşandığının altı çizildi. Büyük Alışveriş merkezlerinin küçük esnafı çökerttiği, Terör örgütlerinden rahatsızlık ve son et fiyatlarının yükselmesindeki temel nedenin bu terör örgütlerine gönderilmesinden et fiyatlarının tavan yaptığı belirtildi.

Esnaf odalarının tamamı eski milletvekili profilinin değişmesi ve halkına sahip çıkan milletvekilleri görmek istediklerini belirterek, Vatan ve Bayrağına sahip çıkan bir partinin desteklenmesi gerektiğinde de hem fikir oldular.

vatan partisi-oda başkanları2

Uğur Fırat, nasıl bir milletvekili istediklerini şu şekilde belirtti; “İskenderun 8 yıl sonra ölü şehre dönmüştür. Bakın burada deniz var, narenciye var, ağır sanayi var, bizim fazlamız var eksiğimiz yoktur. Bakın bir türlü İskenderun’u kabuğuna oturtamadık. Şehrin merkezinde saatlerce elektrik kesiliyor, karanlıkta kalıyoruz. Bizler vatanına, milletine ve bayrağına sahip çıkan milletvekilleri istiyoruz. Bayramdan, bayrama, iki poz resim çektirerek ‘ben esnaf dostuyum’ denmez. Esnaf dostu gelirsin, esnafın dertlerini dinlersin, gelirsin esnafın içinde oturursun, bizim buradaki bütün esnaf oda başkanları bu benim söylediğim düşüncelerin aynısını düşünmektedir” dedi.

Vatan Partisi Milletvekili aday adayı Emilhan Güçlü Vatan Partisinin birliği sağlamak için bu isimle milletin karşısına çıktığını ifade ederek; “Biz Türk milleti onurlu ve büyük bir milletiz. Biz bir kültür yarattık ve yeniden o köklerimize dönelim. Sizlerden basit bir oy istemek için değil, vatan mücadelesinde birlikte olmak için geldik” dedi.

Et Ürünleri Sınır Dışına Gönderiliyor

Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Er ise hükümetin hayvancılık meselesinde yanlış politikalarından ötürü çok zor durumda kaldıklarını ifade ederek; “Etin şu anda fırlaması hükümetin yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Bizim bölgeden dışarıya haftada en ez 100-150 ton tavuk gidiyor. Biz zulüm altındayız” dedi.

Vatan Partisi Milletvekili aday, adayı Fatma Paksoy, Vatan Partisinin üretimi yeniden canlandıran programlarının olduğunu ve ölüp gitmekte olan terzilik gibi meslekleri yeniden canlandıracaklarını ifade ederek; “Esnafın kredilerini ödeyemediğini biliyoruz. Bu kredi borçlarını taksitlerle zamana yayacağız. Borcun sadece ana borcun ödenmesi için işlemler yapılacaktır. Vatan Partisi sizlerin ve milletimizin sorunlarını çözmeye adaydır. Sizlerden bunun için destek istiyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here