Noel Bayramı, İskenderun Katolik Kilisesinde de Coşkuyla Kutlandı

0
78

Dünya genelinde Hristiyan âlemince 24 Aralık gecesi kutlanan Noel Bayramı, İskenderun’da da coşkuyla kutlandı. Noel Bayramı dolayısıyla İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi’nde görkemli bir ayin gerçekleştirildi.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin yönettiği ayine, Kilise Pederi Dariusz Dogondke ve Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan da eşlik etti.

İskenderunlu Hristiyanların yoğun katılım gösterdiği, gecenin ilerleyen saatlerinde gerçekleştirilen ayine katılan bazı Müslüman vatandaşlar da İskenderunlu Hristiyanların Noel sevincine ortak oldular. İlahilerin okunduğu ayinde barış mesajları da verildi.

Ayinde İncil’in okunmasının ardından Episkopos Paolo Bizzeti, temsili bebek İsa heykelini kilise içerisinde kurulan mağaraya yerleştirdi ve önünde diz çökerek, Bebek İsa’yı buhur ile takdis etti.

Ayinde bir vaaz veren Episkopos Bizzeti, konuşmasında ‘Tanrı Bizimle’ vurgusu yaparak; “Bu bayramda şu gerçeği hatırlıyoruz ki Tanrı, bizim için insan oldu, aramıza geldi, bizimle yaşıyor. Biz de onunla birlikte yaşayabiliriz. Her birimiz gerçekten inancımızı saygı ve sevgiyle yaşayabiliriz. Genelde her insan sevdiği Tanrı’yı seçiyor. Bazı kişiler Adil bir Tanrı’yı seviyorlar ki kötüleri yargılayıp, cezalandırsın. Hâkim bir Tanrı’yı arayanları da anlıyorum çünkü Dünyamızda çok fazla haksızlık var. Bazen böyle bir Tanrı benim de hoşuma gidiyor. Tanrı gelsin, iyileri cennete, kötüleri cehenneme göndersin! Ancak en önemlisi Tanrı’nın her zaman bizimle olduğunu bilmek ve hayatımızı onun isteğine göre yaşayabilmektir” şeklinde konuştu.

Rab İsa Mesih’in Doğuşu Yüreklerimizde Canlasın…

Daha sonra konuşan Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi Avedis Tabaşyan da, Noel’in önemine vurgu yaparak; “Rab İsa Mesih’in Doğuş Bayramını kutluyoruz, kardeş kiliseler olarak. Rab barışseverleri sever, çünkü kendisi dünyaya barışı getirmek için yeryüzüne geldi. Biz günahkârları hatırladı ve Tanrı’yla bizleri tekrar bir araya getirmek için bizler gibi oldu ve bir ahırda dünyaya geldi. İşte bu özü anımsayabilirsek Rabbin bizler için yaptığı o büyük mucizeyi bizler gibi olmayı tercih ettiği için anlayabilirsek o zaman doğuş bizler için gerçekleşir.

Her bayramın bir özelliği vardır ama Doğuş Bayramı insanın bu dünyadaki yaşamının sonsuzluğa erişmesinin bayramıdır. O yüzdendir ki Rab İsa Mesih’in doğuşu yüreklerimizde canlasın. Barış getirdi bize ve o barış daim olsun, tüm yeryüzüne kardeşlik getirsin ve o kardeşliğin sevgisi içimizde var olsun. Rab hepinizi bereketlesin. Bu Noel coşkusu daimi olsun, yeni yılımıza girerken yeni umutlarımız ve güzelliklerimiz bizlerin içinde yeşersin ve bizlerde dünyaya verebilelim onu. Çünkü her birimiz Rabbin birer elçisiyiz bu dünyada. Yaşamımız boyunca buna layık olmaya çalışalım. Rab her birinizle beraber olsun, Mutlu Noeller!” dedi.

Kilise Korosunun Noel İlahilerini coşkuyla söyledikleri ayinde cemaat üyeleri de bu ilahilere eşlik etti ve bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Ayin sonrası kilisenin salonunda düzenlenen kokteylde ise ayine iştirak eden herkes birbirlerinin bayramını kutlarken, yapılan ikramlarla birlikte ‘Noel Coşkusu’ doyasıya yaşandı.

Katolik Kilisesindeki Noel Ayinine, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Suzan Şahin de katılım gösterdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here