MKÜ’ye, 2 Gümüş, 2 Bronz Madalya!

0
335

boks şampiyonası1Türkiye Üniversiteler Arası Büyükler Boks Şampiyonası Yapılan Finallerle Son Buldu…

9-13 Nisan 2014 tarihlerinde ilimizde yapılan “Türkiye Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası” geçtiğimiz hafta sonu yapılan final müsabakalarının ardından son buldu. Şampiyonaya ev sahipliği yapan MKÜ’nin boksörleri, turnuva sonunda 2 ikincilik, 2 de üçüncülük alarak başarılı derecelere imza attılar. Turnuvanın sona ermesinin ardından dereceye giren sporcular madalyalarını da törenle aldı.

Turnuvanın oldukça başarılı geçtiğini kaydeden Boks Hatay İl Temsilcisi Nuri Erdener, MKÜ sporcularının da başarılı maçlar çıkardığını belirterek; “Beş gün devam eden turnuvada, Hatay ilimiz üstüne düşen görevi yerine getirdi. Boks dalında yeni olmamıza rağmen, iki sporcu ile finallere kadar çıkmak bizim için üstün başarıdır. 46 üniversitenin katılımıyla 151 boksör, kendi kategorilerinde eşleşerek eleme usulü ile finallere kadar mücadele ettiler. Şampiyona sonunda Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri de ilimizden mutlu şekilde ayrıldı” şeklinde konuştu.

boks şampiyonası2

Öte yandan turnuva sonunda MKÜ boks takımından 49 kg’da Harun Kaçar, 52 kg’da Fuat Tanrıkulu Türkiye üçüncüsü, 75 kg’da Mehmet İrehan ile 91 kg’da Murat Akarsu Türkiye ikincisi oldular.

Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği Boks Şampiyonasına 46 Üniversiteden 151 sporcu katıldı. MKÜ’yü müsabakalarda 5 sporcu temsil ederken, müsabakalar sonucunda takım sıralamasında 1’ciliği Atatürk Üniversitesi, 2’ciliği 19 Mayıs Üniversitesi, 3’cülüğü Fırat Üniversitesi ve 4’cülüğü Mustafa Kemal Üniversitesi aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here