MKÜ’deki Karikatür Yarışmasının Ödülleri Canlı Verildi

0
281

mkü-karikatür yarışması1Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Stratejik Düşünce Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Savaş ve Çocuk’ temalı karikatür yarışması Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrencileri arasında büyük ilgi gördü.

Karikatür meraklısı yaklaşık 50 amatör karikatüristin katıldığı yarışma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Jürinin büyük uğraşlar sonucu verdiği kararla dereceye girenlere Başarı belgeleri Atatürk konferans salonunda takdim edildi. Salon programının ardından asıl ödüller olan koyun, keçi ve horoz konferans salonunun ön tarafındaki çimlik alanda ilk üçe girenlere törenle takdim edildi.

Eğlenceli görüntülere sahne olan takdim töreninde katılımcılar ödüller ile fotoğraf çektirme yarışına girdiler. Topluluk Başkanı Abdulhamit Gülşahin yaptığı açıklamada bir karikatür yarışmasına yakışır eğlenceli ödüller vermek için böyle bir yolu seçtiklerini, klasik ödüllerin insanları artık cezp etmediğini söyledi. Gülşahin ayrıca bu şekilde yarışmanın temasının ve karikatür yarışmasının üniversite gündeminde ciddi bir yer işgal ettiğini ifade etti.

mkü-karikatür yarışması2

ODTÜ’de yaşanan olaylara da değinen Abdulhamit Gülşahin; “Yıllardır üniversite bünyesinde faaliyetler yaptık fakat hiçbir zaman öğrenci arkadaşların dinine, diline, dünya görüşüne göre ayrım yapmadık. Kimseyi herhangi bir farklılıktan ötürü rencide etmedik, insan olmak, insan gibi yaşamak bunu gerektirir. ODTÜ’de bu çirkin saldırıyı gerçekleştirenler, insanlıktan zerre kadar nasibini almamış” dedi.

Birincilik ödülü olan koyunu kazanan Hakan Bahçeci ise; “Hediyenin canlı olarak verileceğine hiç ihtimal vermiyordum benim için büyük bir sürpriz oldu” diye konuştu

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here