MKÜ Rektör Adayı Yaşar İSDER’i Ziyaret Etti

0
169

rektör adayı1MKÜ Rektör Adayı Prof Dr. Ergül Yaşar kısa adı İSDER olan İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimini ziyaret etti. İSDER ofisinde gerçekleşen ziyarette ilk olarak konuşan İSDER Başkanı İsmail Deliveli; “Hocamızın derneğimizi ziyaret etmesinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Özellikle Prof. Dr. Ergül Yaşar hocamızın bizim bölgenin insanı olması bizlere gurur veriyor. Üniversitemize aday olmasını da takdirle karşılıyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Ben kendisine derneğimiz adına hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum” dedi.

MKÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ergül Yaşar da yaptığı konuşmada; “Üniversitemizi hak ettiği yere taşımayı hedefliyorum. MKÜ dünya üniversiteleri arasındaki yerini almalıdır. Uluslar arası alanda MKÜ’yü tanıtırken aynı zamanda Hatay ilimizi de belli noktalara getirme planı içerisinde olacağız. Akademik bağlamda bilimsel olarak en güzel çalışmaları yaparak akademisyenlerimizi destekleyeceğiz ve akademisyenlerimizle birlikte buradan doğrudan doğruya Hatay ilimize katkıda bulunacağız. Yani yaklaşık 35 bin öğrencisi olan ilimizde bu öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek akademik ve bilimsel çalışmalarımızı da dünya çapında belli bir noktaya getirmek maksadıyla böyle bir göreve talip oldum. Tabi bu rektörlük seçim çalışmaları sırasında öncelikle seviyeli, dürüst, kimseyi incitmeden kimseyi kırmadan Hatay’a hizmet etmek isteyen insanlarla beraber çalışmayı planlıyoruz.

Deniz kenti olan İskenderun dünya denizleriyle ilgili bilimsel çalışmalarda neden bir merkez, bir Rotterdam olmasın. Bakıyoruz üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizin önemli deniz kenti İskenderun halen atıl durumda. Refah seviyesini arttırabilmenin yolu eğitimden geçiyor, üniversitelerden geçiyor. Bu üniversitelerin sayısını ve etkinliğini mutlaka ama mutlaka memleketimizde yöremizde arttırmak gerekiyor. Eğitimin kalitesini yükseltmek kaliteli akademisyenlerden geçer. Kaliteli akademisyenlerin yolu da akademisyenlere yol açmaktır. Yani akademisyenlerimizin geniş vizyona sahip olması ve yurt dışıyla temas halinde olması gerekir. Dünya üniversiteleriyle yarışmanın yolu bilgiye görgüye ve diğer üniversiteleri iyi tanımaktan geçiyor. Yani artık dünya ile yarışmak zorundayız. Dolayısıyla kendi akademik çevremizi kendimiz oluşturmaya, genişletmeye mecburuz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here