Milletvekili Orhan Karasayar’ın “Üçüncü Dönemi”

0
124

Seçim menziline girildi. Az bir süre kaldı. Takvimler “7 Haziran” için bütün hızıyla sandığa doğru ilerliyor. Milletvekili adayları propaganda çalışmalarına başladılar.

“7 Haziran” seçimlerinin geçmiş dönem seçimlerine nazaran daha ‘hareketli, heyecanlı ve çekişmeli’ geçeceği tartışmasız. En çok merak edilen, “3 Kasım 2002” yılından bu yana kesintisiz olarak “üç dönem” iktidarda kalmayı başaran Ak Parti’nin dördüncü kez “iktidarını sürdürme” serisini devam ettirip ettirmeyeceğidir.

Hatay Ak Parti’de “üç dönem” kuralına takılan Sadullah Ergin’in dışındaki mevcut milletvekilleri, aday listesinde ilk sıralardaki yerlerini korudular. 22 Temmuz 2007’den beri kesintisiz olarak iki dönemdir görevini sürdüren Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun ve yöresini temsilen yine listenin ikinci sırasında yerini aldı.

Karasayar, yöremizin insanıdır. İskenderun, Arsuz, Belen ve Payas’ı kapsayan bu bölgede toplumla iç içedir. Partili partisiz toplumun her kesimiyle iletişim kurmayı ilke edinmiştir. Milletvekili Karasayar’ın kamuoyunda kabul görmesinin nedeni, dürüstlük ve çalışkanlığından kaynaklanmaktadır. Görev ve sorumluluk bilinciyle siyaseti, “oyunun kuralları”na göre oynamayı prensip edinmiştir.

Karasayar, 8 yıllık milletvekilliği görevi boyunca hemen-hemen her hafta sonu İskenderun’a gelmiş, sanayicisinden işadamına, sivil toplum kuruluşlarından muhtarlara, işçisinden esnafına kadar, çarşı-pazar, mahalle-mahalle, köy-köy dolaşarak vatandaşlarla yüz yüze görüşüp diyaloglarını sürdürmüştür.

Milletvekili Orhan Karasayar’ın İskenderun ve yöresinin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayacak kalıcı yatırım ve hizmetlerin hayata geçirilmesi konusunda gösterdiği çabalardan dolayı takdir toplamıştır.

İskenderun’un 50-60 yıllık ihmal edilmiş, ötelenmiş ve birikmiş “yatırım ve hizmet” alacakları, 8-10 yıl gibi kısa sürede Milletvekili Karasayar’ın girişimleriyle bir-bir tahsil edilmiştir.

Siyaset bir hizmet yarışıdır. Toplumun beklentilerini gerçekleştirmek için çaba göstermektir. Aldatmaca ve yanıltmadan uzak durmaktır. Siyasette önce dürüstlük ve samimiyet aranır. Sonra bilgi, beceri, yetenek ve deneyim eklendiğinde tam donanımlı bir “siyasetçi portresi” ortaya çıkar. Sayın Karasayar da bu portreye uymaktadır.

Genel Merkezce Karasayar’ın üçüncü kez aday gösterilmesi tesadüf değildir. Ak Parti açısından “akıllı ve yerinde bir tercih” yapılmıştır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here