MHP’den İTSO’ya Nezaket Ziyareti

0
67

mhp-itso ziyaret1Gül; “İtirazımız Kabul Edildi, Kararı Bekliyoruz”

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) yönetimine nezaket ziyaretinde bulunan MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, seçim sürecinde tarafsızlığını koruyan İTSO yönetimine teşekkür etti. Seçimin iptali için YSK’ya yaptığı itirazı da değerlendiren Gül, kararın bu hafta içerisinde açıklanmasını beklediklerini belirtti.

MHP İskenderun Belediye Başkan Adayı İbrahim Gül, seçim süresince tarafsız bir yaklaşım sergileyen İTSO yönetimine teşekkür ziyaretinde bulundu. Gerçekleştirilen bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İTSO Başkanı Levet Hakkı Yılmaz; “Seçim sürecinde tüm adaylar gibi sizlerde yoğun bir çalışma içerisinde oldunuz. Seçimi Seyfi Bey kazandı. Seçim sürecinde bazı vaatler verildi, şimdi oturup verilen vaatler hayata geçirilecek mi onu göreceğiz” dedi.

MHP’li Gül de; “Üzerimizde yorgunluk vardı onu da zamanla yavaş yavaş üzerimizden atıyoruz. 11 sandıkta bizim oylarımız birleştirmede başka partiye yazılmıştı onlar ilçe seçim kurulunda düzeltildi ama bazı yerlerde oy pusulasında ismim ve parti logomuz yoktu. Bundan dolayı İskenderun’da seçimlerin iptali için itirazda bulunduk ve itirazımız YSK tarafından haklı görüldü ve oy kontrolü yapıldı. Bu hafta içerisinde açıklanması beklenen kararı bekliyoruz. Geçmişte de sadece 1 oy pusulasında parti amblemi olmadığı için seçim iptal edilmiş. Bununla ilgili emsal kararlar var. Bunları da itiraz dilekçemiz ile birlikte YSK’ya sunduk. Yapılan kontrollerde 12 sandıkta belediye meclis üyeliğinde, 2 sandıkta da başkanlık oy pusulaları sorunlu çıktı. Birkaç gün içerisinde açıklanmasını beklediğimiz YSK’nın kararı bekliyoruz” dedi.

mhp-itso ziyaret2

Zihinsel Engellilere Oy Kullandırıldı!

Bazı bölgelerde zihinsel engellilere oy kullandırıldığını kaydeden Gül; “Numune mahallesinde de 90 zihinsel engelli vatandaş, oy kullanmaları için 1126 nolu sandığa getirildi. 12 tanesi oy kullandı. Bu durumu fark eden sandık görevlileri engel oldu ve diğerlerinin oy kullanması engellendi. Bizim burada merak ettiğimiz konu, bu kadar zihinsel engelli vatandaş 1126 nolu sandığa nasıl kaydedildiğidir?” diye konuştu.

Seçimde Yapamayacakları Vaatlerde Bulundular

Seçim öncesi iki siyasi parti adayı ile kaymakamın huzurunda centilmenlik sözleşmesi imzaladıklarını da hatırlatan Gül; “Oradan çıkar çıkmaz centilmenlik antlaşmasını yok saydılar. Seçimi kazanmak için her şeyi mubah gördüler. Ayrıca seçimde yapamayacakları vaatlerde bulundular. Örneğin, Amanos tüneli için seçimden 5 gün sonra kazmaların çakılacağı söylendi fakat aradan 20 gün geçmesine karşın tünel ile ilgili bir kazma çakılmadığını da görüyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here