MHP Size Ne Yaptı da Bir Türlü İçinize Sindiremiyorsunuz…

1
81

Seçim biteli haftalar oldu. Liderlerin çoğu ne yapacağını bilmez halde. İllaki insanlar bir birini öldürmeyle anarşi yaratılmaz. Anarşi her anımızda zaten yanı başımızda… O bir şey söyler bu bir şeyler söyler. Dedikodu kazanı kaynayınca hep beraber eyvah deriz. Hükümetin kurulmaması için her türlü sözler ama şöyle ama böyle söylendikçe ekonomi ve gidişat param parça! Döviz kendi başına sallanan rakkase… Kıvırdıkça birilerinin ağzının suyu akıyor. Birileri ise ekmeğe muhtaç duruma düşüyor. Anlayacağınız eski seyrettiğimiz filmlere geri döndük. Devletin bekasını düşünen yok.

CHP yeni önerilerle devamlı gündem oluşturuyor. HDP hala edindiği zaferin sarhoşluğunda… MHP ne diyor “bu vatanı hükümetsiz bırakmayız” diyor. Siyaset ayrı vatanı düşünmek ayrı… Siyaset seçim önceleri yapılması gereken olgulardır. Şu an seçim bitmiş gitmiş, daha neyin siyaseti ile vakit kaybediliyor..!!

Yedi Haziran seçimlerinin sonuçları ortada. Halk, siyasi tabloyu partilere verdi. Akıllı olun ve sizlere verdiğimiz bu tablo üzerinden hükümeti kurun dediler. Aman Allah’ım bir türlü seçim öncesi laf ve lakırdılar bitmedi. Peki, bunca hiddet aşamasına gelen konuşma ve demeçlerle ne anlatılmak isteniliyor? Anlamayacak kadar ahmak olmamak gerek. Yazımın başında dediğim gibi HDP tam zafer sarhoşluğunda… Onlara göre Kürt devleti kuruldu. Veya kurulmasa bile artık kendilerini çok büyük bir güç olarak görüyorlar. Kendilerini güçlü görmelerini ben çok doğal karşılıyorum. Ak Parti’ye hınç güdenlerin çoğu onlarla birlikte oldu. CHP şimdi geri plana çekilse dahi, içlerinde bulunan aşırı uçlar HDP ile birlikte oldu. Bir meclis başkanlığı bu kadar tatlımı ki? Şimdiden parlamenterlerin ağız dalaşları düşünce dolu… Devlet kökten sarsılıyor kimin umurunda?

Bir meclis adayı Öcalan’ın yeğeniyle aynı masada gülümsüyor. MHP ne yaptı? Geçersiz oy kullanacağını dördüncü tur öncesi kamuoyuna deklare etti. Aman da aman! Sn. Devlet Bahçeli bunu söyler söylemez. MHP hemen vatan haini ilan edildi.

Seçim sonucu; Ak Parti – CHP flörtleşmesinden bahseden yandaş medya, bu ikiliyi göklere uçurdu durdu. Onlara göre her şey bitmişti. Bakanlıklar dahi paylaşıldı. MHP bunca keyfi durumlar karşısında sesini çıkarmadı. Söylediği şu söz hala hafızalarımızda… ”Onlar hükümeti kursun MHP olarak ana muhalefet görevini üstleniriz” dedi. MHP bu sözleri söylerken, hükümet kurma sevdalılarına aslında doğru yolu gösteriyordu.

Şu gün itibariyle; sosyal medya ve yandaş basın öyle bir çığırtkanlıklar yapıyor ki anlaşılır gibi değil. MHP onlara göre hata yaptı… MHP neyin hatasını yaptı? Sizlere parseli teslim etmedi diye mi hata yaptı? Şimdi oturun düşünün hem de çok düşünün. Bu vatan bizim! Bu vatan için yapılması gerekenler yapılmadığında, vatanımıza sahip çıkmak isteyen çok unsurlar ortada fink atıyor. Rusya ültimatom gönderiyor. İran akıllı durun oturduğunuz yerde oturun diyor. İsrail aman ha diye aba altından sopa gösteriyor. Çin ise bildiğini okuyor. Rusya ne derse o olur keyfinde. Müslümanları kesmiş onlara eziyet etmiş onların veya kimin umurunda…

Yalnız kalmışız Anadolu’da, yalnız kalmışız! Arkamızı döndüğümüzde sırtımızdan bıçaklayanlar sırada… Dost gibi gözükenlerin çoğu bizi içten vurma hevesinde. Yok, gerçekten dostumuz yok.

Seçim zamanı; Patavatsız bazı kişilerin özellikle MHP genel başkanı hakkında yersiz konuşmaları manidardı. Yahu kim ne derse desin, MHP bu yurdun çelikten kalkanıdır. Sözde değil özde ”Milliyetçi” olmak öyle her partinin veya kişilerin yapacağı şey değil. Sn. Devlet Bahçeli bu partiyi candan ve ruhen yükseldikçe yükseltiyor. Helal olsun…

Korkuyorum, neden biliyor musunuz..? Hükümet kurulmadığında sürükleneceğimiz engin uçurumdan korkuyorum. Yeni yapılacak bir erken seçim, kurtuluş mu?… Yoksa yurdumuzu karıştırma mı?.. Artık bu makalemi ruhen okuyan akıllıca karar versin.

1 YORUM

  1. Nuri Bey’cigim Bir Ak Partili olarak yazdiklarinin virgulune kadar katiliyor ve seni icten duygularimla alkisliyorum.Bu adamlar hala devlet adami olamadilar ve olamazlarda cunki DEVLET’in kavramini bilmiyorlar da ondan.Selam ve sevgiler

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here