MHP Bu Sefer Çok Yanlış Yaptı!

0
74

Yedi Haziran seçimlerinden sonra seçmenin aklından geçirdiği ‘olumlu toplumsal fikirler’ son günlerde hızla olumsuz şekilde değişim gösteriyor. Türkiye genelinde olduğu gibi bölgemizde de MHP ile gönül bağı olan yüzlerce binlerce kişinin şu günlerde ağzını bıçak açmıyor.

Şaşkınlık içerisinde MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’nin ağzından çıkan hükümetin kurulmasıyla ilgili kesin sözler karşısında ne yapacaklarını bilemez haldeler. MHP Siyasi parti konumundaysa ve Türkiye şu günlerde ona muhtaç ise bu siyasetten kaçışın gerçek anlamı ne? Etrafta görüş bildiren normal MHP seçmeni bitmiş tükenmiş!

Ak Parti sevilir veya sevilmez yüzde kırk iki oy alan bu parti tek başına iktidar olamıyor. Tek başına iktidar olamıyor diye, ellerine önemli fırsat geçiren CHP ve MHP, Ak Parti ile oyum-oyum oynuyor. İkide bir sahur aşı gibi yolsuzluk olaylarını gündeme getirmek için devamlı demeçlerle ‘seçmenin aklını allak bullak etmek’ esasında ülkeye ve ulusumuza verilen en büyük zarardır. Hükümet, kurun, hesap sormanın yöntemleri zaten kendiliğinden oluşur. Ama şu an için Türkiye’yi hükümetsiz bırakmak istenmesine anlam veremiyorum.

Görüyorsunuz son aylarda döviz, borsa, petrol allak bullak! Sanayici perişan, esnaf perişan, çiftçi perişan! İşçi, memur perişan, halk perişan! Bu muazzam boşluğu değerlendiren terörist ile birlikte dış ve iç düşmanlar mutlu. Şimdi birliktelikten kaçanlar ellerine zil çalıp oynasın. Bunca iç karışıklıklar devam ettiği müddetçe bölgenin en rahat ülkesi olan Türkiye’yi felaketlere sürüklemek de neyin nesi?

MHP şimdiye kadar yakalayamadığı fırsatı şimdi yakalamışken, “Hükümet” kurmaktan kaçınıyor. Neden böyle yapıldığına bir anlam veremeyen MHP seçmenin geneli konuşuyor. Konuşurken de önemli konuların altını çiziyorlar;

“…MHP ile gönül birliğine varmış milyonlarca insan partisinden medet umuyor. Partililer olarak çoluk çocuk ve çocuğumuzun geleceği söz konusu. Ak Parti hükümetiyle dışlanan insanlarımız iş bekliyor aş bekliyor. Memurlarımız ile birlikte üst düzey bürokratlar atama için yaşlandı ve köreldiler. Belediyelerimizin eli kolu bağlı önlerini açacak hiç kimse yok.

Gençlerimiz işsiz güçsüz, onların sıcak bir geleceğe ihtiyaçları var. Vatandaş; Ak Partiye “tek başına iktidar kurma” dediyse; MHP liderinin bu milli davaya sıcak bakmamasını anlayamıyoruz. Hâlbuki çoğu bakanlıkları vermeye hazır bir oluşum varken devamlı arı kovanına çöp sokmadan öteye gitmiyor üst düzey idareciler.

Ülkemiz şu an MHP ile yola çıkmak istediği halde o yolun önünü devamlı kapatıyorlar. Dolar yılsonuna kadar üç bin iki yüz olur diye fikir beyan eden konu bilimciler bir felaketi söylüyor aslında… Üç beş üst düzey idareci ve kendini ülkücü sanan fakat Türkiye’nin geleceğini görmeyen göremeyen insanların altında eriyip bitiyoruz. MHP ile birlikte olduğumuza mı yanalım yoksa şu an içinde bulunduğumuz kaosa mı yanalım bilmiyoruz! Devlet dairelerinde sözümüz geçmiyor. Kamuya ait hiçbir oluşumda değiliz. Ne olacak tüm bunların sonu?…”

Evet, MHP seçmeni en saf şekilde bu tür konuşmalarla birlikte sakince bekliyor. Sesleri çıkmıyor ama hepsinin gözlerinde bir nefretin kıvılcımlarını görmek mümkün. Bu yolla kurulan duygusal ilişkilerin müspet ve menfi sonuçları olur mu bilmem ama görünen artık bir gerçek var. MHP ile kurulan oy tahminleri… Beklentilerin çok üstünde olmasına rağmen aldığı oy oranı geçmişin çok az üstünde! MHP, iktidara yürümek için ilk önce halkın beklentilerini çözmesi gerek. Hükümet kurulurken bakanlıklarda kendisini bekleyen bürokratlara yer vermesi, halkın ezilmesini önleyecek tedbirlerle topluma nefes aldırması gerekmez mi? Karar aşamasında olan kararsızların vereceği oyları kendi lehine nasıl oluşturacak! Eskilerin dediği gibi titre kendine dön devri bitti artık. MHP eskisi gibi sesli olmalı, dalga-dalga kıyıları vurmalı!

Asılsız fikir beyan ederek, çeşitli sorunlar yaratan bazı kitleler ilk önce önüne bakmalı neredeyiz nereye gidiyoruz diye kendine dönmeli. Devir çok değişti. Türk milletinin arasına nifak sokmaya çalışanları zaten sahnede görüyoruz. İçimiz yanıyor her şehit ve gazi haberlerinde! Türk milletini yok sayan zihniyet, işledikleri suçların bedelini “yüce adalet” önünde er geç verecek.

Türkmen’ler bizden yardım bekliyor. Onlar şu an kırıldıkça kırılıyorlarken, biz hala hükümet kurmaktan kaçıyoruz. Neden kaçıyoruz, neden bu ülkeyi sahipsiz bırakıyorsunuz. Mehmetçiğime ve güvenlik güçlerimize kurşun atıldıkça Türkiye sallanıyor.

MHP lideri bağırıyor onlar kim ve kimlerdir? “…Türkiye parçalanmak isteniliyor. Teröre karşı aldığınız önlemler sonuçsuz kalıyor. Ülkenin genelinde karışıklık çıkartan ve tereddütsüz toprağımıza sahip çıkmak isteyenler var” dedikçe kafam karışıyor.

Buyurun kim olduklarını öğrenin. Öyle dışarıdan kim demekle olmaz!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here