Mehmet Bebek; “Çadır ve Tonaj Denetimleri de Yapılmalı”

0
6

Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı

Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Bebek, İskenderun’daki çadırsız ve yüksek tonajlı hafriyat araçlarının yarattığı sorunlarla ilgili yaptığı açıklamada, bu sorunla ilgili bugüne kadar kararlı ve etkili mücadele edilemediğini ve bunun neticesinde de sonuç alınamadığını söyledi.

Sorunların ciddi boyutlara ulaşmasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yetkisi çerçevesinde bu hafta denetimlere etkili bir şekilde başlanıldığını da kaydeden Bebek, bunun yeterli olmadığını ilgili kolluk kuvvetlerinin ve birimlerin de bu denetimlere katkı sunması gerektiğini ifade etti.

Dernek Başkanı Bebek konu hakkında yaptığı açıklamada; “İskenderun’da uzun yıllardır süregelen, çadırsız ve yüksek tonajlı hafriyat araçlarının yarattığı sorunlara karşı bugüne kadar kararlı ve etkili mücadele edilememiş ya da sonuç alınamamıştır. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), yetkisi çerçevesinde bu hafta denetimlere etkili bir şekilde başlamıştır.

Taş ocağı hafriyat araçlarının, yaratmış olduğu tehlikeli ve kontrolsüz çevre terörünün önüne geçilmesi ve sonuç alınabilmesi için, ilgili kolluk kuvvetlerinin ve birimlerin de bu denetimlere katkı sunması ve başta tonaj denetimlerinin, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ile organize bir şekilde, yapılması önem arz etmektedir” ifadelerine yer verdi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here