Meclis Üyesine Pompalı Saldırı

0
76

pompalı saldırı2Hatay Büyükşehir Belediyesinin Belen’den Bağımsız Meclis Üyesi Soner Sayılır, kimliği belirsiz kişiler tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı.

Alınan bilgilere göre, olay, Müteahhit Soner Sayılır’ın (40) Kurtuluş Mahallesi Şehit Oğuz Yener Caddesi üzerinde bulunan ofisinin önünde meydana geldi. Soner Sayılır, sahibi olduğu inşaat şirketinden ayrılarak 31 LP 444 plakalı cipine bindi. İddiaya göre cip hareket ettikten kısa bir süre sonra arkadan gelen, plakası belirlenemeyen beyaz renkli bir otomobilden pompalı av tüfeğiyle ateş açıldı. İçerisinde 3 kişinin bulunduğu belirtilen otomobil olayın ardından kaçarken, Soner Sayılır başına isabet eden saçmalarla yaralandı.

Sayılır, olay yerine çağrılan ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yoğun bakımda tedavi altına alınan Sayılır’ın durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Polis, çevredeki güvenlik kamera ve mobese görüntülerini incelemeye alırken, çevredeki görgü tanıklarının verdiği eşkâl doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren şahsı yakalamak için çalışma da başlattı.

Saylır, yerel seçimlerde AK Parti’den Belen Belediyesi Meclisi üyesi seçilmiş ve bir süre önce partisinden istifa etmişti. Sayılır, istifasının ardından görevine bağımsız meclis üyesi olarak devam etme kararı almıştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here