Mahkeme, Yürütmeyi Durdurma Kararı Verdi

0
103

su zammı tartışması1Ak Parti, Su Zammı ve Yüksek Faturaları Yargıya Taşıdı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanmak istenen su zammı Hatay İdare Mahkemesi tarafından Yürütmenin durdurulması kararıyla durduruldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Hatay İl Başkanı Avukat Ahmet Atıç, su zamlarının iptal edilmesine ilişkin Büyükşehir Belediye Meclisindeki Ak Parti gurubu tarafından önergeler verilmesine karşın dikkate alınmadığını bu sonucunda, uygulamaya son vermek amacıyla  Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından Hatay İdare Mahkemesine su zammının iptaline ilişkin 17.03.2015 tarihinde dava açıldığını hatırlattı. Atıç dava ile i,lgili olarak; “Hatay İdare Mahkemesi 2015/914 E sayılı dosyası ve 12.05.2015 tarihli ara kararınca iş yerleri için uygulanan m3 fiyatının 8,50 TL olarak belirlenmesine ilişkin kısmının uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceğinden 2577 sayılı kanunun 27.maddesi uyarınca Yürütmenin Durdurulması kararı verilmiştir” dedi.

Büyükşehir Belediyesini eleştiren Atıç; “Hatay Büyükşehir Belediyesinin Vatandaşlarımıza karşı getirmiş olduğu bu su zammının haksız olduğu kanaatine varılmıştır. İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en pahalı su bedeli olduğu, bu bedelin maliyet ve kar hesabı gözetildiğinde hukuka aykırı olduğunun açıkça anlaşıldığı belirtilmiştir. Aylardır Ak Parti grubu olarak Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş ve CHP grubunu uyarmamıza rağmen, Getirilen su zamlarının; Halkımızda ciddi mağduriyetler ve buna karşın tepkiler oluşturduğuna dikkat çekilmiş, Ancak Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve CHP grubu tarafından dikkate alınmamıştır.

En temel ihtiyaçların başında gelen su hizmetini tekelinde bulunduran Büyükşehir Belediyesinin  bu hizmeti verirken sergilemiş olduğu bu tavrına ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşlarımıza dayatılan bu su zammına Hatay İdare Mahkemesi Yürütmeyi Durdurma kararı vererek, aziz halkımıza karşı adeta zulüm gibi gelen su Zammına DUR demiştir.

Açılan dava Pilot olarak Reyhanlı Belediye Başkanımız tarafından açılmış ve su zammının iptaline ilişkin karar tüm İş yerlerimize de emsal teşkil etmektedir.Su zamlarına ilişkin meskenlere yönelik uygulanan yüksek su bedelleri de henüz mahkeme de olup ümit ediyoruz ki meskenlere ilişkin  olan kısmı da  iptal edilerek kıymetli hemşerilerimize çektirilen bu çile sona erecektir” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here