Kutlu Doğum Haftası Etkinliği Düzenlendi

0
152

diyanet işleri başkanı1Görmez: “Hatay, Birlikte Yaşama Anlayışına Verilecek En Güzel Örnek”

Antakya Spor Salonu’nda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla Kutlu Doğum Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinlikte konuşan Görmez, Hatay’ın birlikte yaşama anlayışının canlı olarak devam ettiği en güzel örneklerden biri olduğunu söyledi.

Hatay Müftülüğü’nün ev sahipliğinde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Hatay Valisi Ercan Topaca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, kent protokolü, farklı din ve inançların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hataylı hafız Mehmet Bilir’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, İstanbul’dan gelen imamının okuduğu kasidelerle devam etti. Daha sonra kürsüye çıkan Hatay Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, gecenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.  İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu; “Onu tanıyabilmek, anlayabilmek ne büyük bahtiyarlık. Ona ümmet olmak ne büyük şeref. İşte bu güzellikleri bir kez daha hissetmek, anlamak için bugün burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Hatay Valisi Ercan Topaca ise, Hatay’ın barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri olduğunu anımsatarak, kenti bu yönüyle dünyaya tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

diyanet işleri başkanı2

Ardından kürsüye çıkan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yılki teması ‘Birlikte yaşama ahlakı’ olan Kutlu Doğum Haftası’nın konuya en uygun şehir olan Hatay’dan start aldığını belirtti. Görmez, Hatay’da her din ve inanıştan insanın yüzyıllardır barış ve kardeşlik içinde yaşadığını vurgulayarak, savaşın hüküm sürdüğü Ortadoğu’ya en güzel örneğin; yanı başlarındaki Hatay olması gerektiğini söyledi. İzleyenlerin hayranlık içerisinde dinlediği Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez; “Biz bu sene başlık olarak hem milletimize hem yurtdışındaki millet varlığımıza hem de dünyaya Efendimizi anlatmak için Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı konusunu seçtik. Hamdolsun Kutlu Doğum, sadece Hatay’da kutlanmıyor. Yarın akşam Moskova’da binlerce Müslüman bu geceyi kutlayacak. Dünyanın her tarafında Kutlu Doğum heyecanla kutlanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Allah’ın bize bunu nasip ettiği için hamd ediyorum. Senede bir hafta da olsa milletimin her ferdine dünyadaki bütün insanlara onun yeryüzüne getirdiği rahmet mesajlarını anlatma fırsatı bulduğumuz için Allah’a hamdolsun” şeklinde konuştu. Görmez  Hatay halkına Suriyeli vatandaşlara yaptıkları ev sahipliğinden dolayı da teşekkür etti.

Programın sonunda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e kutlu doğum haftası münasebeti ile gül takdim etti. Program, Grup Dergah’ın söylediği ilahilerle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here