Küçük Kaymakamdan Büyük Projeler

0
112

küçük kaymakam123 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün İskenderun Kaymakamlık koltuğuna oturan Mithatpaşa İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Atalay Baysal, ilk işinin “Her okula Fen Laboratuarı” kampanyası başlatmak olduğunu söyledi. Baysal, bu konuda İskenderun’daki sanayici ve işadamları derneklerinin bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile koltuğunu bir müddet Mithatpaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Atalay Baysal’a devretti. Koltuğa oturur oturmaz kendi duygu ve düşüncelerini içeren bir açıklama yapan Baysal; “Öncelikle İskenderun halkına duygu ver düşüncelerimi anlatma imkânı verdiği için Kaymakamımız Hasan Özyiğit’e teşekkür ederim. Yarın (Bugün) ulusal bağımsızlığımıza kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ulusal egemenliğimizin, bağımsızlığımızın sembolüdür. Yüce Ata’mız bu anlamlı günü biz çocuklara bayram olarak hediye etti. Çünkü parlak geleceğin biz çocuklarda olduğunu görüyor ve her konuşmasında söylüyordu. Atamız bizi seviyordu, bizde onu çok seviyoruz.

Yüce Atatürk, bizim liderimiz, ilham kaynağımızdır. Hayatta en hakiki yol göstericinin ilim ve fen olduğunu söylüyor bize. Bilginin, kuvvet olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Bizler de bunun için bilgiyi tüketen ve teknoloji peşinden koşan değil, bilgi ve teknoloji üreten bir nesil olmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Sevgili Atamız, biz çocuklara ‘Yurtta barış, dünyada barış!” ilkesine bağlı kalmamızı, dünyada barışı sağlamamız gerektiğini söylüyor. Bunun için güçlü bir ülke olmamız gerektiğini biliyoruz. Bunun için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz, çalışacağız. Dünya çocuklarına armağan edilen tek bayram özelliği taşıyan 23 Nisan’ın, dünya çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini dileyerek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi.

küçük kaymakam2

Göreve gelir gelmez İskenderun’daki sanayici ve işadamları derneğine seslenen Baysal; “İlk olarak, ‘Her okula fen laboratuarı kampanyası’ başlatmak istiyorum. İskenderun’daki sanayici ve işadamları derneklerinin de bu kampanyaya destek vermelerini ricam ediyorum. Laboratuarlarda isimleri yazılacak olan hayırseverler, ilim ve fene verdikleri desteği göstermiş olacaklar.

Ayrıca, Mayıs ayı genelde okul turizminin canlandığı bir aydır. Ne yazık ki İskenderun’a gezmek amacıyla gelen öğrenci sayısı çok az. Herkesin anıtkabir’e gidip Atamızı ziyaret etme imkanı da yok. Bizlerin de yararlanabileceği ‘Atatürk ve Bilim Merkezi’ kurulması çok iyi olur. Bunun İskenderun Belediyemizin katkıları ve üniversitemizin işbirliği ile yapılabileceğini umuyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından hayranlığını gizleyemeyen İskenderun Kaymakamı Özyiğit; “Bu yaşta ülkenin ilkelerine bağlı olmak olağan üstü bir duygudur. İnanıyorum ki bu çocuklar ve gençlerle muasır medeniyetlere ulaşacağız” derken, fen laboratuar kampanyasının olumlu bir hizmet olacağı inancına sahip olduğunu ifade etti. Kaymakam Özyiğit, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here