‘Küçük İşler’ İhmal Edilmemeli!

0
228

temiz yol1Belediye Yönetiminin ‘kaldırım genişletme’ çalışmalarına ağırlık vermesi akıllarda soru işaretleri bırakırken, tepkili vatandaş çözüm bekleyen ‘küçük’ sorunlara da el atılmasını bekliyor…

Acil çözüm bekleyen bunca müzminleşmiş sorunlar ortada dururken; zamansız ve şimdilik gereksiz on binlerce liralık harcamalara neden olan sözde “İskenderun’u Güzelleştirme Projesi” adı altında bazı caddelerde “kaldırım genişletme” çalışmalarına ağırlık verilmesi akıllarda soru işaretlerini bırakmaya devam ediyor.

Görevi teslim alırken borçlu bir belediye devraldığını, belediye kasasının “tam takır” olduğunu ifade eden Belediye Başkanının “küçük işler” dediği, çözüm bekleyen sorunları erteleyerek “risk” israfıyla kaldırım genişletme icraatlarını ön plana çıkarması, halk arasında manidar görülmeye başlandı.

Belediye yönetiminin ‘Kaldırım ve yol onarımı, trafik keşmekeşliği, hurdacı ve satıcı’ gibi ‘küçük işler’ denilen, ancak küçümsenmeyecek ve halk nazarında bu ciddi sorunları hafife alması AKP belediyecilik anlayışının sorgulanması için yeterli sebeplerdir.

Belediye Başkanının bu lüks ve israf abidesi ‘yol düzenleme ve kaldırım genişletme çalışmalarına’ çok acil ve hayati bir meseleymiş gibi ve kentin başka sorunu kalmamış gibi önem vermesi vatandaşlarca hayretle karşılanmaktadır.

temiz yol (1)

Gösterişli Yolun Az İlerisinde Kırık Kaldırım

Belediyenin övünç kaynağı (!) diye iftiharla dillendirilen kaldırım düzenlemesinin yapıldığı yola 35 metre mesafede işlek bir caddede bulunan “kırık-dökük” kaldırımınsa göz ardı edilerek 15 aydır ihmal edilmesi, gösterişli (!) yolun güzelliğine gölge düşürmüştür.

Belediye Başkanının görevine başlar başlamaz ayağının tozuyla “bayram değil, seyran değil” misali jet hızıyla ilk işinin kaldırım genişletme çalışmalarına yönelmesi, vatandaşların büyük eleştirilerine de neden oldu.

Eksikliklerin giderilmesini de isteyen İskenderunlu vatandaşlar; “Belediye Başkanının hem parasızlıktan yakınması hem de acil olmayan sorunlarla uğraşarak gereksiz harcamalar yapması çelişkilidir. Emanet ederek ödediğimiz harç ve vergilerin bize ‘lüks kaldırım’ olarak geri dönmesini istemiyoruz. Her yerde delik deşik kaldırım manzaralarıyla karşılaşırken lüks harcamalara yönelik israftır. Lüks kaldırımlar kirli ve yırtık iç çamaşırının üzerine marka bir elbise giyerek üstünü örtmeye ya da tabanı delinmiş ayakkabıyı boyayarak cilalayıp parlatmak suretiyle allayıp pullamaya benzemektedir. Göz boyamak ve makyajlama yoluyla geçici güzellikler icat edileceğine kentimizin temel sorunlarıyla ilgilenmek belediyenin görevidir” şeklinde değerlendirmelerde bulundular.

temiz yol (3)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here