Korkut; “Kabotaj İle Denizcilik Faaliyetleri Tekelimize Girmiştir”

0
147

kabotaj kutlama4Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Orhan Korkut; “Kabotaj İle Denizcilik Faaliyetleri Tekelimize Girmiştir”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan Vatan Partisi İskenderun İlçe Başkanı Orhan Korkut, Kabotaj Kanununun önemine vurgu yaptı.

Kabotajın, bir devletin kıyıları, karasuları, göl ve akarsularında yürütülen tüm denizcilik faaliyetlerinin kendi tekelinde icra edilmesi anlamına geldiğini ifade eden Korkut; “Osmanlı’da bu faaliyetler kapitülasyonlar yolu ile yabancılara verilmişti. Biz bu hakkımızı Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde yaptığımız İstiklâl Harbi sonrasında 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren 815 sayılı Kabotaj Kanunu ile geri aldık ve yabancıların kapitülasyonlarla kazanmış olduğu imtiyazlara son verdik. Deniz zenginlik demektir. Bugün dünyanın tüm zengin ülkeleri denizlerinden halkı için artı değer üretmektedirler.  Üç tarafı denizlerle çevrili ve yaklaşık 400 bin km² kadar Mavi Vatana (Deniz alanlarına) sahip Türkiye ne yazık ki 13 yıllık AKP iktidarları döneminde bu zenginliğimizi yeterince kullanamayan ve kabotaj imtiyazını tekrar yabancılara geriye veren bir konumda olmuştur.

Vatan Partisi her konuda olduğu gibi denizcilik konusunda da bakış açısı millidir ve Türk Milletinin çıkarlarının savunulması doğrultusundadır. Bu düşünce ve duygularla halkımızın Kabotaj ve Denizcilik Bayramını kutlar saygılar sunarız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here