“Kömür Karası Bu! Alın Karası Değil”

0
83

soma anma2CHP’li Kırmızıoğlu, Soma Faciasının Yıldönümünde Açıklama Yaptı…

CHP Hatay Milletvekili Adayı Dr. Riyat Kırmızıoğlu, geçtiğimiz yıl Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı.

13 Mayıs 2014 tarihinin Türkiye’nin en karanlık günlerinden biri olduğunu kaydeden Kırmızıoğlu; “Geleceği çalınan babalar, evlatlar ve eşler. Türkiye’nin en karanlık günlerinden biriydi. Karanlık, maden ocağının derinliğinden değil, bir kilo daha fazla kömür çıkarılması için yapılan baskının, aşağılık uygulamanın, işçi sağlığı ve güvenliğinin hiç edildiği, işçilerin geleceğinin çalındığı günün karanlığıydı. Ayaklarında çizmeleri, başlarında baretleri, elleri kara, yüzleri kara. Kömür karası bu! Alın karası değil. 301 madencimizi kaybettik Soma’da. Bir kilo daha fazla kömür çıkarmak için, rant için feda edilmiş, hayatları hiç edilmiş, sorumsuzca, aşağılık  bir anlayışla ölüme sürüklenmiş 301 yaşam. İş ve işçi güvenliğinin hiç edildiği, katliam gibi kazanın yıldönümündeyiz” dedi.

O günlerde yaşananları asla unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Kırmızıoğlu; “Reyhanlı için demiştik ya; Günlerden yine o gün diye. Evet! Yine günlerden o gün. 301 işçinin hayatının karardığı günün hemen ardından, kazanın sorumluluğunu işçiye yükleyen anlayışı unutmadık, unutturmayacağız. Cenaze töreninde yırtık çarığıyla güzel ve şık giyimli protokolün karşısında madenci evladını uğurlayan babayı, evladının, eşinin, babasının tabutuna sarılıp ağlayan o güzel insanları unutmadık. Televizyonlara, gazetelere facianın sorumlularıyla ilgili konuştukları için işsiz, aşsız bırakılan, çocuklarının yüzüne bakamadığı için gözyaşlarını içine akıtan eli öpülesi babaları unutmadık! Biz o günleri bir daha yaşamamak umuduyla işçimize, emekçimize güzel, güvenli ve aydınlık bir gelecek vermek için çalışmaya geliyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here