Kızılay İskenderun Şubesi, Türkiye’de 8’ci Oldu

0
133

Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Recep Sivri, Kızılay olarak, ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olduklarını ve tüm ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi.

Türkiye genelinde 265 şubeden biri olduklarını kaydeden Sivri, 2021 yılında 265 şube arasında İskenderun Kızılay’ının 8’ci olduğuna vurgu yaparak; “Kızılay, 1868 yılında yaralı askerlere yardım cemiyeti olarak ‘Hilali Ahmer Cemiyeti’ adıyla kurulmuştu. Cumhuriyet döneminde Mustafa Kemal Atatürk tarafından ismi Kızılay’a çevriliyor. Kurulduğu zamandan bu zamana kadar onursal başkanları cumhurbaşkanlarımızdır.

İskenderun Büyük Bir Şube…

İskenderun Şubemiz, Türkiye genelindeki 265 şubeden biridir. İskenderun büyük bir şubemiz. İskenderun şubemizde aşevimiz var. Herhangi bir afet durumunda günlük 4000 kişiye yemek çıkacak kapasitesi var

İhtiyaç sahiplerine yemek dağıtıyoruz, talebelere yemek dağıtıyoruz. Öğrenci yurdumuz var, 94 talebimiz kalıyor. İlkyardım eğitimleri veriyoruz. Butiğimiz var, ihtiyaç sahiplerinin giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Geçen sonra İskenderun’da tüm okullarımızdaki ihtiyaç sahibi çocuklarımızın giyimini karşıladık.

Afetlere Hazırız

Yerel afet depomuz var. Afet durumda kullanılmak üzere çadırlarımız, yataklarımız, battaniyelerimiz hepsi hazır durumda bekliyorlar. İskenderun Kızılay olarak şu an bu şekilde hizmet ediyoruz. Aş evimizde yaptığımız yemekleri insanlarımızın evlerine dağıtıyorduk, pandemi sürecinde sağlık yönünden durdurduk, yemek vermiyoruz, erzak gönderiyoruz, kavurmaları gönderiyoruz. Pandemi bittikten sonra müsaade edilirse evlere kadar yemek dağıtmaya devam edeceğiz. Ramazan ayında da buradan yemek dağıtıyoruz.

Hiç Kimseyi Boş Çevirmiyoruz

İşadamlarımızdan, hayırseverlerimizden yardımlar alıyoruz, aynı ve nakdi yardımları alıyoruz. Kapıya gelen hiç kimseyi boş çevirmiyoruz. İhtiyaç sahiplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Hijyen kitleri veriyoruz, giyim ihtiyaçlarını karşılıyoruz, erzak yardımı yapıyoruz. Buradan da şehir dışına da yardımlar geliyor.

2021 yılında 265 şube arasında İskenderun Kızılay 8. oldu hizmet ve faaliyet konusunda. İhtiyaç sahibi insanlarımız geldiği zaman evlerine kadar gidiyoruz, ihtiyaçlarını yerinde görüyoruz, ona göre yardımlarda bulunuyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını gideriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here