Kızılay Evi Önünde Şeker Taraması Yapıldı

0
126

gelişim-diyabet2İskenderun Gelişim Hastanesi Sağlık Ekipleri, Diyabet Hastalığının Önemine Dikkat Çekti…

Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi işbirliği ve İskenderun Belediyesi’nin katkılarıyla 20-21 Kasım tarihlerinde Atatürk Anıt Alanı Kızılay Evi önünde kan şekeri taraması gerçekleştiren Özel İskenderun Gelişim Hastanesi sağlık ekipleri, diyabet hastalığının önemine dikkat çekti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve Türk Kızılay İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay’ın kan şeker ölçümünün gerçekleştirildiği etkinlikte, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız Bozatlı, yapılan ölçümler sonrası şeker oranı yüksek ve düşük çıkan hastaları, doğru ve düzenli beslenme konusunda bilgilendirdi.

Diyabetin tüm toplumun bireylerini etkileyen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Türk Kızılay’ı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay; “Gelişmekte olan toplumlarda beslenme düzensizlikleri, halk sağlığını tehdit eder duruma gelmiştir.  Bu manada Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ve Türk Kızılay işbirliği ve İskenderun Belediyesi’nin katkılarıyla, halkımızda bilinç uyandırabilmek anlamında iki günden bu yana çalışmalarımızı yürütüyoruz. Şeker hastalığında, vücuttaki denge oranı çok önemlidir.

gelişim-diyabet3

Bu manada diyabetle ilgili halkımızın dikkatini çekmek istiyoruz. Çalışmalarımıza büyük katkılar sunan İskenderun Belediye Başkanımız Sayın Seyfi Dingil’e ve Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne, Türk Kızılay İskenderun Şubesi olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz. Toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi olarak her zaman varız ve var olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Etkinliğe katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, şeker ölçümünü yaptırdıktan sonra açıklamada bulunarak; “İskenderun Belediyesi, Özel İskenderun Gelişim Hastanesi ve Türk Kızılay’ı İskenderun Şubesi’nin işbirliğiyle, diyabet hastalığı sorununa dikkat çekmek için burada bir araya geldik.  Günümüzün en tehlikeli rahatsızlıklardan biri olan diyabet, birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Diyabeti, önemsemiyoruz. Bu sebeple birçok hastalığa da davetiye çıkarıyoruz. Gayretimiz, burada diyabet hastalığına dikkat çekerek, halkı bilinçlendirmektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here