Kimyon; “Oylarımız Selocan’a!”

0
163

hdp seçim bürosu1Cumhurbaşkanı Adayı Demirtaş’ın İskenderun’daki Seçim Bürosu Açıldı…

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın İskenderun’daki seçim bürosunun açılışı dün yapıldı. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı adayı Demirtaş’ın İskenderun Seçim Komisyonu Sözcüsü Ercüment Kimyon; “Oylarınız, demokratik değişim ve barışçı Türkiye’yi inşa etmek isteyen adayımız Selahhattin Demirtaş’a. Oylarımız Selocan’a diyoruz” dedi.

10 Ağustos 2014’te Türkiye’de ilk defa bir cumhurbaşkanını halkın seçeceği bir seçim yapılacağını kaydeden Seçim Komisyon Sözcüsü Kimyon; “Bu seçimde Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş, seçime katılan 3 adaydan biridir. Biz bu seçimlerde cumhurbaşkanının halk tarafından seçilecek olmasının, tek başına süreci demokratik ve şeffaf kılmadığını belirterek söze başlamak istiyoruz. Aday belirleme süreçleri demokratik olmamıştır. Bizler halkında kendi inisiyatifi ile istediği kişiyi aday gösterebilmesini bekliyoruz. Yine bizler aday belirlemenin parlamentonun tekelinde aday gösterilme sürecini demokratik bulmuyoruz. Bu seçimin bir anlamda parlamento tarafından onaylanması anlamına gelmekte olup şekli demokrasiden gerçek demokrasiye geçilmenin koşullarının yeniden belirlenmesini ifade ediyoruz” dedi.

hdp seçim bürosu2

Seçim sürecinin de antidemokratik ve eşitsiz olduğunu savunan Kimyon; “Hazine yardımı almıyoruz. Ancak, hazine yardımı olmadan da hazine gibi gönüllerimizde bu çalışmayı sürdüreceğiz ve halklarımızın bize ve adayımıza yoğun ve samimi desteklerine güveniyoruz. Adayımız Selahattin Demirtaş, diğer iki adaydan farklı olarak, bütün Türkiye halklarının ortak taleplerini temsil etme iddiasıyla yola çıktı. Biz ve adayımız bu seçim döneminde ilkelerimizi bir kez daha hatırlatma fırsatı bulacağız.

Biz bu seçimde birlikte yaşama adına önermelerimiz ile yeni yaşamı birlikte inşa edeceğiz. Merkezin yetkilerini azaltan yereli yükselten, yerelleri güçlendiren ve yerelleri özerkleştiren bir politikayı anlatmaya çalışacağız. Demokratik değişim ve barışçı Türkiye’yi inşa etmek isteyen adayımız Selahhattin Demirtaş’a, oylarımız Selocan’a diyoruz. Tün İskenderunluları adayımıza desteklerini esirgememelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Demirtaş’ın 31 Temmuz’da Hatay’a geleceğini duyuran, İskenderun’da Demirtaş’ı tüm yetkilerle temsil eden Yetkili Mazhar Bayam da; “Bu seçimde şeriat içerisine sıkışmış yapının karşısında Türkiye’nin güneşi Demirtaş’a destek için buradayız. Bugün burada ilçe seçim startını da vermiş bulunuyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here