Kılavuzun Karga İse… (4)

0
45

Değerli Okurlarım, dünkü sayımızda ‘icra edildikten sonra, telafisi olmayan’ beş önemli konu ile özellikle genç ve şöhretli futbolcuların vurdumduymazlığından söz etmiştim hatırlayacaksınız. İyice özümlenmesi bakımından tekrar sunmak istiyorum. Asla telafi edemeyeceğimiz beş önemli konu vardır:

Taşı; attıktan sonra, Sözü; söyledikten sonra, Fırsatı; kaçırdıktan sonra, Zamanı; geçirdikten sonra ve Golü; yedikten sonra telafi edemezsiniz. Zaman ve zemin itibariyle, dikkat edilmesi gereken, aksi halde bizleri zor durumda bırakacak önemli konulardır.

Son dönemde, futbol kalitesinde düşüş, sporcu aksaklıkları aşırı şekilde zaman alması gündem oluşturmaktadır. Yeşil zemin üzerinde top koşturan gençlerin; Şımarık hareketleri, umursamaz oluşları, adam sendecilik, serkeşlik, alabildiğine saygısızlık…halleri göze çarpar. Bu saydıklarımın bir nedeni olmalı. Nedenleri var ve hem de çok önemli. Bu sakıncalı yaklaşımları biz biliyoruz ya, onlar da bal gibi biliyorlar. Kime dersin…

Genel olarak bir açıklama yapmak istiyorum, zaman-zaman gündeminize getiriyorum ya isim vermeden sözünü ettiğim bu genç oyuncuların hepsi de, belli takımların alt yapılarından yetişme. Sözde alt yapı terbiyesi almışlar. Alt yapılardan yetiştikleri tamamıyla bir gerçek… Teknik, taktik, spor ahlakını vs. oradan kazanmışlar gözüküyor.

Ya üst yapıları? Üst yapıları da var ama kulüp düzeyinde, top ayaklarına biraz yakışıyor diye, yönetimler onlara toz kondurmuyor. Dahası var. Bu genç oyuncuların ortak bir özelliği var… Aniden zenginlik, erken şöhret olma, taraftarların etkileyişi, spor basınının verdiği gaz ve gece hayatı! Bu saydıklarım nedenler, 20-25 yaşlarındaki genç bir adamın kolaylıkla kaldıracağı konular değildir. Onlara yardımcı olmak şart!

Bunları neden yazıyorum. Onu da yarınki sayımızda okuyacaksınız.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here