“Keyfi ve Yanlış Uygulama”

0
107

parkomat2Parkomat Uygulamasına Bir Tepki de Mimarlar Odasından Geldi

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği, Hatay Büyükşehir Belediye tarafından hayata geçirilen parkomat uygulaması ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Uygulamanın alınan kararla ters düştüğünün belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi; “5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Kentimizde trafik ulaşım hizmetlerini koordine etme görevini üstlenen ulaşım koordinasyon merkezinin kentimize yapmış olduğu uygulama halkı çileden çıkarmış; Büyükşehir Belediyesi Meclisinin almış olduğu karar ile  yapılan uygulama ters düşmüştür. 25 metre ve üzeri yollarda olması gereken uygulama, daha dar cadde ve sokaklarda uygulanmaya başlanmış, parkomat uygulaması için tabelalar konulmuştur. İskenderun’da insanlar biçare ve perişan durumda şehir içerisinde kaos yaşamaktadır.Bu uygulamanın bir an önce yeniden düzenlenerek yetki aşımının düzeltilmesini beklemekteyiz.İskenderun Belediyesi’nin de bu uygulamaya sessiz kalmasına bir anlam verilememektedir.

Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği olarak yaşadığımız kentte yapılan bu tür uygulamalara müdahil olup, takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here