KESK İskenderun Şubeler Platformu; “İş Güvencemize Sahip Çıkmak İçin Grevdeyiz!”

0
125

bes'ten eylem1KESK İskenderun Şubeler Platformu, geçtiğimiz yıl Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümünde toplanarak, iş cinayetleri, işçi sömürülmelerine karşı grevde olduklarını haykırdılar.

Sosyal Güvenlik Kurumu önünde toplanan platform üyeleri adına açıklamayı KESK Dönem Sözcüsü, Büro Emekçileri Sendikası (BES) İskenderun Temsilci Ali İneci yaptı.

Kamu emekçilerini itibarsızlaştıran açıklamaları görev belleyen ve kamu emekçilerine AKP’nin memuru olmayı dayatan anlayışa karşı emeklerine sahip çıkmak için ve iş cinayetlkerine karşı grevde olduklarını kaydeden İneci; “Soma katliamından sonra madenlerimizi Avrupa standartlarına çıkaracağız ivedilikle iş güvenliği yasalarını çıkaracağız diyen hükümetin TBMM’ye getirdiği torba yasa bırakın Soma’yı ülkeyi bir bütün taşeron cumhuriyetine çevirmeyi planlayan düzenlemeleri beraberinde getirmiştir. Siyasi iktidar gereğini yapmadığı için 6 Eylül 2014 tarihinde Mecidiyeköy’deki Torun Center’da yaşanan asansör faciasında 10, 28 Ekim 2014 tarihinde Ermenek’te 18 maden emekçisi diri diri sular altında kalarak iş cinayetlerine kur ban gitmiştir. İş kazaları yaşanan mahallere, ambulanstan önce çevik kuvvetin geldiği, iş güvenliğinden, iç güvenliğe daha fazla önem verildiği bir düzende ülkemiz iş cinayetlerinde dünya üçüncüsü, Avrupa’da ise birinci sıradadır. Büro emekçileri olarak talebimiz, İş cinayetlerinin yaşanmadığı bir ülke talebidir. İş cinayetlerinin nedenlerinden de birisi olan taşeron çalışmanın yasaklanması talebidir” dedi.

AKP Seçim, Emekçiler Geçim Derdinde!

Açıklamasında iktidara ve uyguladığı politikalara yüklenen İneci; “Ülkemiz doludizgin 7 Haziran Genel Seçimlerine giderken, AKP’nin bildik siyaset tarzının devreye girmesiyle, her geçen gün gerilimin arttığı bir süreci yaşamaktayız. Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın bile israf konusunda eleştirdiği AKP, sıra emekçilerin taleplerine gelince “kaynak yok” derken diğer taraftan şaha kalkan ekonomiden bahsedebilmektedir. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP’nin Bakanlarının, “Türkiye’yi A.Ş gibi yöneteceğiz”, “Kamu emekçilerinin tazminatını ödeyip kapının önüne koyacağız”, taşeron çalışanları kastederek “nankörlük yapmayın,”, asgari ücreti kastederek “800 TL iyi para, bu parayla geçinilir”, “Türkiye’de emekli maaşları yüksek”, Soma’yı kastederek “Bu işlerin fıtratında var” söylemleri hala hafızalarımızdayken, seçim beyannamelerindeki, içi boş süslü, püslü laflara artık emekçilerin karnı toktur” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here