Kent Günedminden Kısa-Kısa Haverler

0
8

Samandağ Mezarlık Sorununa Kalıcı Çözüm

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ’a ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak yeni mezarlık alanı kazandırdı. HBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, Samandağ ilçesindeki merkezde bulunan asri mezarlığın doluluk oranının artması üzerine Vakıflı Mahallesi’nde yeni mezarlık alanı çalışmaları devam ediyor. Yetkililer Vakıflı Mahallesi’ndeki yeni mezarlık alanının Samandağ merkez mezarlığı olarak kullanılacağını belirtti. Ayrıca Vakıflı Mahallesindeki yeni mezarlık alanında heyelan riskine karşı taş duvarın yapıldığı ve Hıdırbey mezarlığında da taş duvar örme çalışmasının da en kısa süre içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

 Büyükşehir Belediyesinden Kalıcı Konut Müjdesi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve Avrupa Birliği (AB) ortaklığı çerçevesinde kalıcı konut yapılmasına yönelik protokol imzalandı. HBB, 6 Şubat Depremleri sonrası yıkımın en ağır olduğu Hatay’a hafif çelikten oluşan, içerisinde bazı temel eşyaların da yer alacağı kalıcı sosyal konutların yapım sürecini Avrupa Birliği ile birlikte başlattı. Yer tahsisinin HBB tarafından sağlanacağı 31 metrekarelik yaklaşık 300 kalıcı konut, depremden en çok etkilenen yaşlılar, engelliler, ağır kronik hastalara ve dezavantajlı bireylere hibe edilmesi planlanıyor. HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yapımına en kısa zamanda başlanacak sosyal konutların şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olması temennisinde bulundu.

HBB’den Hassa’da 8 Mahalleye Sathi Kaplama

Büyükşehir Belediyesi, Hassa yollarını yenileniyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Hassa’nın 8 farklı mahallesinde sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. İlçe genelinde daha güvenli ve konforlu ulaşımın sağlanması amacıyla kış ayları öncesi çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir ekipleri; Aşağıkarafakılı, Bintaş, Koruhöyük, Çınarbaşı, Dervişpaşa, Aktepe, Gülkent, Ardıçlı Mahallelerinin sathi kaplamalarını tamamladı. Hatay’ın dört bir tarafındaki yolları yenileyen HBB yetkilileri, merkez, ara ve dış mahalle demeden hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

HBB’nin Yol Çalışmaları Yayladağı ve Kırıkhan’da

Hatay Büyükşehir Belediyesinin yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yeni adresi Yayladağı ve Kırıkhan ilçeleri oldu. Şehrin her noktasında yıpranan yolları yenileyerek ulaşımı daha güvenli ve modern hale getirmek amacıyla var gücüyle çalışan HBB Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Yayladağı ilçesine bağlı Dağdüzü ile Karacurun Mahallesi bağlantı yolunda sathi kaplama çalışmalarını tamamladı. Hatay’ın her ilçesine eşit hizmet gayesi ile hizmetlerini sürdüren Büyükşehir ekipleri, Kırıkhan ilçesinde de Taşoluk ve Balarmudu Mahallesi arasındaki yolu sathi kaplama yaparak ulaşımı rahatlattı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here