Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
116

kısa-kısa haberlerİskenderun Belediyesi İlaçlama Ekibine 2 Yeni Araç

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere 2 adet sıfır kilometre yeni araç alınacak. Araç alım ihalesi geçtiğimiz günlerde Temizlik İşleri Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Yapılan açık ihale usulüne göre 2015 model 4×4 pick-up sıfır km araç alımı yapılacak. Böylelikle İskenderun Belediyesi tarafından yürütülen ilaçlama hizmetleri daha hızlı ve çok zamanlı yapılmış olacak. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, özellikle larva ile mücadelede etkin olmak istediklerini ifade ederek ilaçlama konusunda hassas olduklarını söyledi. Dingil, yaz boyunca çeşitli ilaçlama metotları ile sinekle mücadele konusunda belirgin yol aldıklarına da vurgu yaptı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden Özendirme İkramiyesi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın talimatıyla ödemesi gerçekleştirilen ikramiyeler belediye işçi personelleri sevindirdi. Görev süresi boyunca personellerinin alın teri kurumadan hak ve alacaklarını zamanında alması için hassasiyet gösteren başkan Savaş, personellerini sevindirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi personeline 2015 yılına ait 20 günlük özendirme ikramiyesi dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi’nin 474 işçi personeline toplamda 630 bin TL tutarında ödediği ikramiyede, her işçi 1329 TL aldı. Savaş, işçi personellerin ikramiyelerini aileleriyle birlikte güle-güle harcamasını temenni ettiğini belirtti.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıtası Eğitim Alıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde hizmet içi eğitim semineri gerçekleştirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu’nun eğitmenliğini yaptığı Tutanak Tutma ve Tebligat Eğitimi’ne 1. ve 2. Bölge zabıta personelleri katıldı. Zabıta Daire Başkanlığı Hatay halkına daha iyi hizmet verebilmek için eğitimlere devam edeceğini bildirdi.

Samandağ Belediyesince Hıdırbey Caddesi Asfaltlanıyor

Hatay Büyükşehir belediyesi ve Samandağ Belediyesi işbirliğiyle yol, sokak ve cadde çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Samandağ belediyesi ekipleri Hıdırbey Caddesi yolu beton asfaltı yapılmak için çalışma başlatıldı. Koordinasyonu Samandağ Belediyesi tarafından yürütülen beton asfalt yol çalışmasının kısa sürede bitirilerek hizmete açılacağı bildirildi. Hıdır bey caddesi boyunca 1 km beton asfalt yol çalışmalarının hızlı bir şekilde bitirilerek hizmete açılacağı ifade edildi. Vakıflı mahallesine giden güzergâhta bulunan Hıdırbey Caddesinin modern hale getirilmesinin turizme katkı sunacağı vurgulandı.

Sakarya Mahallesi Yağmursuyu Sorunundan Kurtuldu

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yağışların başlaması ile oluşan sorunlarla mücadelenin devam ettiğini duyurdu. Yağışların başlaması ile ortaya çıkan sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturan Genel Müdürlük, İskenderun’a bağlı Sakarya Mahallesinde oluşan yağmursuyu baskınlarını giderme adına kapsamlı bir çalışma başlattı. Proje kapsamında Şehit Ali Ermercan Caddesi üzerinde 1000’lik borularla yeni yağmursuyu hattı döşeme çalışmalarının sürdüğünü belirten idare, toplamda 416 metre yeni hat döşeneceğini ve bulunan açık kanalların tehlike arz ettiği için kapatılacağını açıkladı. Caddenin kenarlarına ise ayriyeten ızgara yerleştirilecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here