Kendi Yaptığı Dronla Yarışlara Katılmayı Hedefliyor

0
13

Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesi Gençlere İlham Kaynağı Oluyor

Deneyap Mezunu Samet Kendi Yaptığı Dronla Yarışlara Katılmayı Hedefliyor…

İskenderun Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan Deneyap Teknolojileri Atölyeleri, sağladığı imkanlarla hem gençlere fırsatlar sunuyor hem de hayal güçlerini geliştirebilecekleri ilham kaynağı oluyor.

Robotik ve Kodlama başta olmak üzere farklı programlarda eğitim alan gençler robot, dron ve çeşitli icatlar üzerinde çalışmalar yürütüyor.

İskenderun Gençlik Merkezi Deneyap Eğitmeni Şeyma Yüksekkaya, burada öğrencilerin 11 farklı programda üç yıl boyunca ücretsiz şekilde eğitim aldıklarını belirterek; “Almış oldukları eğitim sonrasında da atölyemizde edinmiş oldukları kazanımları artık somut hale getirmiş oluyorlar. Öğrenciler başta üretim tasarım dersinde üç boyutlu tasarım öğreniyorlar. Ardından bu edinmiş oldukları bilgilerle artık 3D printer cihazlarını kullanmış oluyorlar. İstenilen amaçlar doğrultusunda, istedikleri şekilde drone üretebiliyorlar.

Bizim burada genel kullanım amaçlarımız eğitim amaçlı oluyor. Öğrencilerimize eğitim sonrasında sertifika hizmeti sunuyoruz, bu sertifikaları sayesinde ulusal ve uluslararası düzeyde yetkinlik kazanmış oluyorlar. İstedikleri kurumlarda, istedikleri alanlarda, deneyim kazanmış ve bu kazanımları elde etmiş olarak işe hayatına girmiş olacaklar” diye konuştu.

İskenderun Gençlik Merkezi Deneyap Atölyesinde eğitim gören öğrencilerin ilgi alanlarına göre takım kurduklarını kaydeden Yüksekkaya, şu anda aktif hali hazırda robot ve drone takımlarının yer aldığını, takımların da 3 öğrenciden oluştuğunu, takımların boş bulduğu vakitlerde atölyede çalışmalarını devam ettirdiklerini söyledi.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri Atölye Sorumlusu Timur Yücel de, atölyede robot ve drone çalışmaları yapıldığını vurgulayarak; “Robotlarımız arasında, çizgi izleyen robotumuz var. Drone var, smolarımız var, mini smo. Yarışmalara katılacak cinsten yaptığımız ürünlerimiz var. Bunun haricinde gençlerimiz Deneyap eğitiminden sonra burada istedikleri gibi atölyeyi kullanma hakkına da sahipler.

Gençlerimiz yapay zekâyla çok ilgili olmakla beraber bazı gençlerimiz de çizgi izleyen robot ya da drone yapmayı tercih ediyorlar. Teknofest’te bayağı bir ekip çıkartıyoruz Deneyap atölyelerimizdeki öğrencilerimizden, onlar da Teknofest’te yarışıp geldiler. Gençlerimiz kendi projelerini de burada gerçekleştirebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi, Deneyap Mezunu Samet Elmacıoğlu ise, Gençlik Merkezi bünyesinde aldığı eğitimler sonrasında 3 seyir drone, 1 yarış drone olmak üzere 4 drone yaptığını ifade ederek; “İlk drone bu 3D yazıcıdan çıkartmıştık parçalarını. Yavaş yavaş kontrol ederek öğrendik. Bunu kontrol etmeyi öğrenince karbon şaseye geçtik, daha profesyonel bir şaseye. Şimdi burada yarış drone’u yapıyoruz. Bundan sonraki hedeflerim tabii ki daha profesyonel drone yapmak. Yani F1 veya tam yarış dronu. Yarış Drone’leri benim daha çok ilgimi çekiyor, daha heyecanlı. Yaptığım bir yarış drone’u ile yarışmalara katılıp derece yapmayı hedefliyorum” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here