Kaymakam Özyiğit; “Öğretmen Unsuru Hayati Öneme Sahiptir”

0
82

kaymakam özyiğit10İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Büyük Önder Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 86’ncı, bu anlamlı günün öğretmenler günü olarak kutlanmaya başlanmasının ise 33’üncü yılının kutlandığını hatırlatan Kaymakam Özyiğit; “Günümüz dünyasında eğitim ve öğretmen unsuru hayati bir öneme sahiptir. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir.

Öğretmenlerimizin; sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmelerinin geleceğe yapılacak en büyük yatırım olduğu aşikârdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, görev şehidi olan ve ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, en zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak yeni nesillere ışık olan tüm öğretmenlerimizin bu mutlu ve anlamlı günlerini tebrik ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here