Kaymakam Özyiğit; “Basın, Demokrasinin Güçlenmesine Katkı Sağlıyor”

0
60

kaymakam mesaj124 Temmuz Basın Bayramını kutlayan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşlarının aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağladığını vurguladı.

Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşünün, modern dünyada tartışmasız kabul gördüğünü ifade eden Özyiğit; “Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir.

Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizde ki basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here