Karlıdağ; “Bu Süreç Erdoğan’ın Mutabakat Masasını Devirmesiyle Başladı”

0
95

hdp açıklama4HDP İskenderun İlçe Örgütü Eşbaşkan Filiz Karlıdağ; “Bu Süreç Erdoğan’ın Mutabakat Masasını Devirmesiyle Başladı”

HDP İskenderun İlçe Örgütü Eşbaşkan Filiz Karlıdağ, düzenlediği basın açıklamasında Suruç’taki katliamı lanetlerken, yaşananlardan Ak Parti hükümetini sorumlu tuttu.

Bugün yaşanan olumsuz durumun Suruç katliamı ile başlamadığını öne süren Karlıdağ; “Bu süreç Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Dolmabahçe Sarayındaki mutabakat masasını devirmekle başladı. Ancak, belki seçimlerden galip çıkarım, başkanlık rüyamı gerçekleştiririm düşüncesiyle savaşı bu günlere erteledi.  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık rüyası suya gömülünce ve onun AKP’si iktidardan düşünce tereddütsüz savaş düğmesine bastı, savaşı Türkiye halklarına dayattı. AKP seçimlerde HDP’yi Adana, Mersin, Bingöl, Erzurum ve Diyarbakır mitingde yaptığı provokasyonlarla, il, ilçe parti binalarını yakmakla durduramadı. Yoksa AKP, bölgede yaşadığı hezimetinin Kürt halkına karşı yürüttüğü bu savaşla intikamını alıyor olmasın?

AKP ve onun hükümeti Kobani’de, Tel Abyad’ta desteklediği IŞİD hezimetini hazmedişinden mi bu kadar savaş çığırtkanlığı yapıyor? IŞİD Rojawa’da yaşadığı hezimetin intikamını Suruç’ta Rojawa çocuklarına oyuncak, kitap götüren sivil gençlerde çıkarıyor ama bu vahşi, ırz düşmanı, kafa kesen, kadın ticareti yapan insanlıktan asla nasibini almayan IŞİD cani çetelerini, nasıl bütün dünya lanetlediyse bizde buradan şiddetle lanetliyoruz. Pırıl-pırıl, içi insan ve çocuk sevgisi ile dolu olan ölen gençlere rahmet diliyor, yaralı olanlara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Son günlerde yaşananları daha önce de gördüklerini ifade eden Karlıdağ; “Son günlerde yaşanan provokasyonlar ve akabinde yapılan toplu gözaltılar filmini biz daha önce askeri darbeler döneminde ve KCK operasyonunda görmüştük. Bu filimin pek müşterisi yoktur, tarihin çöplüğüne atılmıştır. Yeniden piyasaya sürmeye gerek yoktur. Kürt halkını, demokratları, aydınları, devrimcileri baskıyla, göz altılarla, tutuklamalarla susturamayacağınızı öğrenmiş olmanız gerekirdi. Sizlere önerimiz; tek bir yol var, o da barışla inşa edilen radikal demokrasidir. Sizin savaş çığırtkanlığınıza karşı, biz “Büyük Barış Yürüyüşümüz” diyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here