Karasayar; “Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini Büyük Bir Kıvançla Anmaktayız”

0
60

kurtuluş-kutlama2Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar; “Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini Büyük Bir Kıvançla Anmaktayız”

AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Türk Ordusu’nun İskenderun’a girişinin 77’nci Yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Karasayar mesajında şu ifadelere yer verdi; “5 Temmuz Kurtuluş Günü, İskenderun’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 77. Yıldönümü olmasının yanı sıra Kurtuluş Savaşı hatıra, hafıza ve bilincimizin de tazelenmesine vesile olan önemli bir gündür. Bundan tam 77 yıl önce Al Bayrağımıza kanının rengini veren, hakkı ödenemez vatan evlatlarının verdiği kutsal mücadele sonucu bugün bu kahramanların torunları olan bizler rahat ve huzurluyuz. Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanmış ve yaşanan sıkıntıları büyük bir dayanışma ve mücadele örneği göstererek atlatmasını bilmiş Büyük Türk Milletinin evlatları olarak, Milli Mücadele ve Kurtuluş Hareketini büyük bir kıvançla anmaktayız.

Bir yandan cumhuriyetimizi geleceğe, dünya milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Atalarının canı ve kanı pahasına milli değerler için verdiği mücadeleyi, bu günkü gençlerimiz milli hedeflerimize ulaşmak için çalışıp ter dökerek vermelidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Aziz Vatanımızın kurtuluşu için canları pahasına kahramanca mücadele veren başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyor, tüm İskenderunlu hemşerilerimin 5 Temmuz Kurtuluş Gününü kutluyorum.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here