Karakuş ve Koyuncu Son Yolculuklarına Uğurlandılar

2
595

cenaze töreni1Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’daki Hacı Bektaşi Veli Kurultayı’na katılmak üzere İskenderun’dan yola çıkan ve Tarsus otobanında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybeden CHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi olan Seydi Karakuş ve emekli öğretmen Hasan Koyuncu, Pazar gübü yapılan törenlerle son yolculuklarına uğurlandılar.

Seydi Karakuş için ilk tören İskenderun Belediyesi önünde düzenlendi. Daha sonra da Cem evi ve mezarlıkta bir tören gerçekleştirildi. Törenlere CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Hilmi Yarayıcı, Birol Ertem, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hacı Bektaşi Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Kültür Derneği Genel Başkanı Doğan Demir, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İskenderun Belediye eski Başkanı Dr. Yusuf Civelek, CHP, Vatan Partisi, Saadet Partisi, MHP, Taşeron İşçileri Derneği Başkanları ile Emekli-Sen yöneticileri katıldılar. Cenazede Seydi Karakuş’un abisi Ali Karakuş da hazır bulundu.

cenaze töreni2

İskenderun Belediye binası önündeki törende CHP Grup Başkan vekili Av. Gazenfer Dik ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil birer konuşma yaptı.

İskenderun Belediye başkanı Seyfi Dingil konuşmasında, Karakuş’un birlikte çalıştıklarını ve açık yürekli olduğunu ifade ederek; “Mikrofonda ne söylesek boş! Allah günahlarını afetsin mekânı cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. İskenderun belediyesi olarak ailesine her türlü yardımı yapmaya hazırız. Burada bir kardeşleri, evlatları olduğunu bilsinler. Acılı bir gündeyiz. Sizlere katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Gazenfer Dik de üzüntülerini belirttikten sonra; “Yol arkadaşım, değerli kardeşim Seydi Karakuş, sözlerini çekinmeden, sakınmadan söyleyen ve herkese yardım eli uzatan bir insandı. Onun acısını çekiyoruz ama zaman içinde onun yerinin doldurulmadığını hep beraber göreceğiz. İskenderun belediye binasının yapımında büyük emeği olan bir arkadaşımızdı. Ben ailesine sabır diliyorum ve sizlerinde üzüntülerini paylaşıyor ve toprağı bol olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Seydi Karakuş’un cenazesi Belediye binası önündeki törenin ardından dualar okunduktan sonra cenaze aracına konuldu.

cenaze töreni3

İskenderun Cem Evinde Tören…

Koyuncu ve Karakuş, son yolculuklarına İskenderun Cem Evinde düzenlenen törenle uğurlandı. Binlerce kişinin katıldığı törende, polis de geniş güvenlik önlemleri aldı.

Buradaki törende konuşan Hacı Bektaşi Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez; “İki canımızın bedenleri aramızdan ayrıldı ama biliyoruz ki ruhları bizimle. Hak hepimizin yardımcısı olsun, ışıklar içinde uyusunlar” dedi.

Törenin ardından Seydi Karakuş Çankaya mezarlığında son yolculuğuna uğurlanırken, Hasan Koyuncu da defnedilmek üzere Kayseri’ye gönderildi.

Yaşanan kaza nedeniyle Ankara’daki kongrenin iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

cenaze töreni4

2 YORUMLAR

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here