Kara; “Bölgemizin En Önemli Sorunları Suriye Politikası ve Çevre Sorunudur”

0
187

nermin yıldırım kara1CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Nermin Yıldırım Kara Gazetemizi Ziyaret Etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayı Nermin Yıldırım Kara, gazetemizi ziyaret ederek, projelerini anlattı.

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli ve Yazı İşleri Müdürü İlyas Edip Terbiyeli ile görüşen CHP’li Nermin Yıldırım Kara, ilk olarak kendini tanıttı. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduğunu söyleyen Kara, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik yetki belgesini alarak serbest meslek faaliyetine başladığını aktardı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda da görev aldığını kaydeden Kara, tam bir çevre gönüllüsü olduğunu vurguladı. Siyasi erozyonların yanında körfezin kirliliğine de dikkat çeken Kara, bölgemizin en önemli sorunlarını ‘Suriye politikası, sınır ticareti, çevre sorunu’ başlıkları altında topladı.

Bu konular üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıracağını ifade eden Kara; “Pek çok vaatler vermek çok da doğru değil. Ben bir çevreci olduğum için çevre sorunlarıyla daha çok ilgiliyim. Termik ve Nükleer santraller için hükümetin politikalarına karşı çıkıyoruz. Bu anlamda sürdürülebilir enerji kaynakları öne çıkarılmalıdır. Anayasamızın 56. maddesinde herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.

nermin yıldırım kara2

Bizler ülkemizin enerji ihtiyacının temiz ve dengeli bir biçimde karşılanabileceği inancındayız. Ülkemizde rüzgar güneş ve jeotermal potansiyel yeteri kadar vardır. Bu nedenle de termik santraller bir ihtiyaç değil politik bir tercih sonucu olarak karşımıza çıkmakta ve dayatılmaktadır. Bölgemin ve ülkemin çevre erozyonuna uğramaması, üretim, istihsalin ve istihdamın devamı için temiz enerji projelerinde çözüm odaklı fikirler üreteceğim.

Çevre sorunlarının yanında özellikle bölgemizin en büyük sorunlarından biri Suriye politikası. Uygulanan yanlış Suriye politikası nedeniyle bölgemizde sınır ticaretimiz üzerinde yaşanan olumsuz etkiler de bizi düşündürüyor. Hatay çiftçi ve esnafın en borçlu olduğu bölgelerden biri… Ekonomik sorunların çözümü değerlendirilirken esnafın durumu da gözden geçirilmelidir. Vekil seçilmem halinde özellikle bu konular üzerinde çalışmalar yapacağım” şeklinde konuştu.

Gazetemiz İmtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Nermin Yıldırım Kara’ya çıkmış olduğu yolda başarıla diledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here