Sağlam Hayaller Kurup; Bu Hayallerinizin Peşinden Gidin
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu (KAGİT) tarafından, Atatürk Konferans Salonu’nda ‘Kadın Girişimcileri Konferansı’ adlı etkinlik düzenlendi.
MKÜ KAGİT Başkanı İbrahim Tan Mücahitoğlu, konferansı düzenlemekteki amaçlarının; her biri kendi alanında çok başarılı, rol model olabilecek iş insanlarını öğrencilerle buluşturmak, Türkiye’nin kalkınabilmesi noktasında kadın girişimcinin önemini bir kez daha vurgulamak olduğunu söyledi.
MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran ise dünyada yapılan her türlü işin içinde kadınların olduğunu belirtti. Toplumun gelişmesi ve modernleşmesiyle kadınların yaşadıkları sorunların da azalacağını kaydeden Prof. Dr. Nizami Duran; bir insanda fiziki güçten daha çok bilgi gücünün önemli olduğunu belirtti. Mustafa Kemal Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Topluluğu’nu; kadın girişimciliğini de teşvik eden çalışmalar nedeniyle tebrik eden Prof. Dr. Nizami Duran, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Dünyada Gelecek Vaat Eden 50 Tasarımcı arasında yer alan, “BATYA KEBUDİ” marka Yaratıcısı, Tasarım ve Yöneticisi Batya Kebudi; editörlüğünü yaptığı derginin kapanmasıyla işsiz kaldığını söylediği konuşmasında, ‘Altın Serüven’ adını verdiği girişimcilik yolculuğunda öncelikle kendi markasını yaratmak için çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdığını anlatarak sözlerine şöyle devam etti: “Sevgi, saygı ve kardeşliğin hâkim olduğu Antakya’da doğdum. Bu kültürle büyüdüm ve bu mirası taşıyorum. Doğup büyüdüğüm Antakya’nın en önemli özelliği; ‘Çan, Ezan ve Hazzan’ sesini bir arada duyabilmenizdir. Bir sonraki hayata geçtiğimde burada elde etmiş olduğum birikim tüm hayatıma yön verdi. Mesela ilk tasarımlarından biri olan ve çok beğenilen, adının anlamı kardeşlik olan AHVAT Koleksiyonumu buradan esinlenerek tasarladım. Ancak iyi tasarım yapmakla işimiz bitmiyor. İyi pazarlama, iyi bir PR gerekiyor. Kendinizi iyi ifade etmek çok önemli.”
Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve KAGİDER üyesi olan RGN İletişim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Ergün; girişimcilikle ilgili daha alınacak çok mesafe kat edilmesi gerektiğini irdeleyerek, kendi işini yapabilmek geçmişe göre çok daha avantajlı bulunduğunu kaydetti. Daha fazla kadının iş dünyasına çekilmesi gerektiğini belirten Ergün; liseden mezun olur olmaz iş hayatına atıldığını söyledi.
GÜVENSAN A.Ş Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda KAGİDER Üyesi olan Münteha Adalı, bir bankada 2. Müdür iken Güvensan Temizlik’i kurduğunu, 4 yıl boyunca elemanlarla birlikte temizlik yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “14 yaşıma kadar Siverek’te yaşadım. Güneydoğulu olmamın girişimciliğimin kilometre taşlarına çok önemli katkısı var. Çalışmak; benim için özgürlük, kendimi doğru ifade edebildiğim bir nokta, hayallerimi gerçekleştirebildiğim bir arena, üstüne para aldığım bir kurstur. Kadın girişimcinin en önemli silahı çalışmaktır. Fırsatları görmek, risk almak, cesur olmak, özgüven girişimcinin başlıca özelliklerindendir. Kadın girişimciliğinin önündeki en büyük engellerden biri; bazı kadınların birbirlerinin egolarını aşağı çekme çabalarıdır. Kadınların birbirini desteklemesi gerekir.”
Konferansa; MKÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami DURAN, MKÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Şafak Kaypak, HAGİAD Yön. Kur. Başkanı Zekiye Çankaya Fakıoğlu, üyeler Selahattin Mıstıkoğlu, Serdal Şahutoğlu Adana’dan KAGİDER Üyesi Filiz Yaldız, Hatay’dan KAGİDER Üyesi Zekiye Yiğitbaşı, Aksaray İl KGK Başkan Yardımcısı Berrin Özan ve çok sayıda öğrenci katıldı.