İSTE’de Su Altı Kaynakçılığı Bölümü Açıldı!

0
17

İSTE Rektörü Depçi, 6 Şubat Depremi Sonrası Çalışmaları Anlattı…

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından hızla toparlanma ve yaralarını sarma sürecine girdi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci de deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. İGC’yi ziyaret eden Depçi, üniversitenin depremden etkilenen binalarının onarımı ve yenilenmesi konusundaki çalışmalar hakkında açıklamalar yaptı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, beraberinde Basın Yayın Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Kartal Bilen ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret etti. Ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren İGC Başkanı Diyap Atar, Rektör Depçi’yi çalışmalarından dolayı kutladı.

Yüz Yüze Eğitime Hazırız!

Rektör Depçi; “Depremin ardından üniversitemizde kapsamlı bir hasar tespit çalışması yaptık ve en kısa sürede onarım ve yenileme çalışmalarına başladık. Öğrencilerimizin eğitimine ara vermemek adına geçici derslikler oluşturduk ve çevrim içi eğitim seçeneklerini genişlettik. Yeni açılacak eğitim yılında yüz yüze eğitim için gerekli şartlarlı oluşturduk. Yüz yüze eğitime hazırız” dedi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin deprem sonrası toparlanma süreci ile yeni açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümünün, üniversitenin geleceğe yönelik umutlarını tazelediğini de sözlerine ekleyen Depçi, üniversite yönetimi, öğrencilerin ve personelin güvenliği ile eğitim kalitesini en üst düzeyde tutmayı hedeflediklerini de belirtti.

İSTE’de Su Altı Kaynakçılığı Bölümü açıldı!

Ziyaret sırasında ayrıca, İskenderun Teknik Üniversitesi bünyesinde bu yıl hazırlıkları tamamlanarak açılan Su Altı Kaynakçılığı Bölümü hakkında da bilgi verildi. İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Su Altı Kaynakçılığı Bölümü, bölgedeki sanayi ve denizcilik sektörleri için nitelikli eleman yetiştirme amacıyla kuruldu. Bu bölümde eğitim görecek öğrenciler, hem teorik hem de pratik anlamda kapsamlı bir eğitim alacaklar” şeklinde konuştu.

Bölümün açılması ile İSTE’nin bölge ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağını belirten Depçi; “Bu bölümde yetişecek öğrenciler, sadece ülkemizde değil, uluslararası alanda da aranan nitelikli iş gücü olacaklar” diye konuştu.

Ziyaret sonrasında İGC Başkanı Diyap Atar ve İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, yönetim kurulu ile günün anısına objektiflere poz verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here