İSTE’de Sağlık Alanında Eğitim Semineri

0
12

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü ile imzalanan sosyal ve bilimsel iş birliği protokolü çerçevesinde sağlık alanında eğitim semineri düzenlendi. İSTE Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kırmızı Salon’da gerçekleşen seminere akademik ve idari personel katılım gösterdi.

İSTE ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği kapsamında gerçekleşecek eğitimlerin ilki olan seminere Psikolog Güzide Temel, Diyetisyen Necmiye Ezgi Horoz ve Fizyoterapist Serpil Çiçek konuşmacı olarak katılırken, “Stres ve Kaygı Yönetimi”, “Sağlıklı Beslenme” ve “Çalışma Ortamında Kas İskelet Sistemi Sağlığının Korunması” konularında eğitim verdiler. Seminerde ilk olarak Psikolog Temel söz alırken, stres ve kaygıdan, stres ve kaygıya neden olan faktörlerden, çeşitlerinden ve korunma yollarından bahsetti.

Temel, “Günümüzde özellikle sosyal medya kullanımının azaltılmasının bireyler açısından kaygı ve stresle mücadelede daha etkili olacağını” söyledi. Sonrasında ‘Sağlıklı Beslenme’ başlıklı eğitime geçilen seminerde Diyetisyen Horoz “Sağlıklı Beslen, Hareket Et ve Sağlıklı Yaşa” sloganıyla sunumuna başladı ve beslenmeyle bağlantılı olarak özellikle obezite gibi kronik hastalıklara, nedenlerine, sebebiyet verdiği sağlık problemlerine ve obeziteden korunma yollarına değindi.

Seminerin son eğitim sunumunda ise sözü Fizyoterapist Çiçek aldı ve ‘Ergonomi’ başlığı adı altında ‘Çalışma Ortamında Kas İskelet Sistemi Sağlığının Korunması’ konusunun altını çizerek sunumuna başladı.

Ergonominin tanımını yapan ve İş ile ilgili risk faktörlerinden bahseden Çiçek; kişisel risk faktörlerini, oturarak veya ayakta çalışırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatırken, çok değerli ve önemli bilgileri de katılımcılarla paylaşmış oldu. Son olarak sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu korumak, sağlıklı hayat tarzını teşvik etmek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla kurulan çok amaçlı yapılar olan “Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM)”nden ve sağlıklı olabilmek adına bu merkezlerde beslenmeden ruh sağlığı danışmanlığına kadar verilen danışmanlık desteklerinden bahsedilen seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanmasıyla son buldu.

İş birliği içinde olunan İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin vermiş oldukları sağlıkla ilgili eğitimlerden dolayı kendilerine teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “İSTE olarak üniversitelerin akademik, sosyal ve bilimsel alanda diğer kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket etmesinin ülke gelişimi açısından önemli olduğunu biliyor ve buna uygun hareket ediyoruz. Kurumlarımızın karşılıklı düzenleyeceği eğitimlerin personellerimizin gelişimi açısından faydalı olacağına inanıyorum. Başta İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Sayın Dr. Buket Karaca’ya ve ekibine olmak üzere emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyor bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here