İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Havacılık Öğrenci Topluluğu düzenlediği sektörel buluşma organizasyonu, Sivil Havacılık öğrencilerinin olduğu kadar, havacılık ile ilgili tüm kesimlerin yoğun ilgisini çekti. Katılımcılar salona sığmadı.
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen İSTE Havacılık Öğrenci Topluluğu’nun “Sektörel Buluşma” Organizasyonuna; uzun yıllar bu işe emek vermiş ve aktif olarak çalışmaya devam eden, alanının kıdemli isimlerden olan OnurAir Kabin Hizmetleri Başkanı Tülay Bulut ile Antalya Bilim Üniversitesi ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Tarafından 2018 Yılı Yılın Havacılık Taltif Madalyası layık görülen SunExpress Pilotu Serdar Altunok konuşmacı katıldı.
Organizasyonun açılışında kürsüye gelen İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “Sivil havacılık disiplinli bir sektör. Tabii, bu disiplin eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerine de yansıyor. Sivil Havacılar olarak, Sivil Havacılık Öğrenci Topluluğu olarak yaptığınız iş hem çok havalı hem de çok ciddi bir iş… Sektörü öğrencilerle buluşturmak, aradaki bağlantıları artırmak adına çok mühim… Teşekkür ediyoruz, tekrarını istiyoruz. Motivasyonunuzu hiç bozmayın… Aynı heyecan ile Teknoversite Günleri’mize, TEKNOFEST’e, TÜBİTAK yarışmalarına projelerinizde katılmanızı diliyoruz. Bu konuda da sizlere olan desteğimiz her zaman sürecektir. Nitekim, Sivil Havacılık Yüksekokulumuzun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine dönüşmesi için başvurularımızı yapmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
OnurAir Kabin Hizmetleri Müdürü Tülay Bulut, konuşmasında; “Havacılık Topluluğuna ve hocalarına teşekkür ederek başlamak istiyorum. Rektör hocamızın da değindiği gibi disiplin bizim mesleğimizin temeli. Asla yanlışa yer yok. Ancak şu an Y ve Z kuşağıyla çalışıyoruz ve kuşak farklılığından kaynaklanan bazı sorunlar olabiliyor. İlk olarak Türk Hava Yollarında çalışmaya başladım. Ardından OnurAir havayollarına deneyimlerimi paylaşmak adına geçiş yaptım. Bu işe disiplinli yetiştiğim için uyum sağlayabildim” dedikten sonra OnurAir hakkında bilgiler verdi.
Tülay Bulut, gerek kabin hizmetlerinde gerek havacılığın her hangi bir kolunda yabancı dilin eskisinden de önemli olduğunu ve artık bir değil en az iki dili iyi derecede bilmek gerektiğinin altını çizdi. Konuşmasının ardından ‘En iyi anons’ yarışması yapılan organizasyonda, her bölümden öğrencilerin katıldığı yarışma, öğrencilerin Türkçe yaptıkları anonslar kadar İngilizce anonslarıyla da dikkat çekti ve keyifli anlara sahne oldu. Yarışmadan sonra söz alan SunExpress Pilotu Serdar Altunok paylaştığı deneyimleriyle salonun dikkatini üzerinde topladı.
Serdar Altunok, pilotluk mesleğinin ve eğitiminin aşamalarını detaylarıyla anlatarak öğrencileri ve meraklılarını bilgilendirdi. Kaptanlık yaptığı süre boyunca karşılaştığı ilginç anılarını paylaşarak eğlenceli anlar yaşattı. Pilotlukla ilgili bilinmeyenler, “nasıl pilot olunur?” gibi sorulara cevap verilen sunumunda, mesleğin sadece kazanılan paradan ibaret olmadığını, titizlikle yürütülmesin sürekli eğitim ve denetim mekanizmasının işlediğini belirtti.
Pilotluk eğitiminin masraflı görüldüğü için başlangıçta zor geldiğini, ancak bunun birkaç yılda kazanılabilecek bir miktar olduğunu, yapılan her masrafın geleceğe yatırım olacağını düşünerek yapılması gerektiğini söyledi. Serdar Altunok yoğun istek üzerine “pilot anonsu” yaparak salonun takdirini topladı. Konuşmalarının son bulmasıyla yapılan çekiliş sonrası öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Organizasyona katılan herkesin hayallerini yazarak birer uçak şeklinde semaya fırlatması sonrasında konuklara plaket takdim edildi.