İskenderun’un “Kronik Sorunu” Çözülüyor

0
55

HBB İş Makinelerini Feyezan Kanalı’na İndirdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi İskenderun’un kanayan yarası olan Feyezan Kanalı’na iş makinelerini indirerek atık suları bertaraf etme ve kanal içindeki çöpleri temizleme çalışmalarına başladı.

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatıyla, kanalın çevresine yaydığı kötü koku çevre kirliliğinin önüne geçerek vatandaşlara daha sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında HATSU’nun iş makineleri sahaya indi.

Çalışmalar kapsamında kanal içerisindeki haşere, sivrisinek ve kötü koku gibi olumsuzluklara sebep olan atık sular tespit edilerek deşarjı engellenirken katı atıklar da temizlendi.

“Feyezan’ı Kronik Sorun Olmaktan Kurtaracağız”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun ilçesinde uzun yıllardır devam eden Feyezan Kanalı sorununu çözmek adına sahada incelemelerde bulundu.

HBB Başkanı Öntürk Feyezan Kanalı içerisinde biriken katı atık ve kötü kokuların oluşturduğu sorunlara çözüm üretmek ve bölge halkını rahata kavuşturmak adına İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez ile birlikte kanalda inceleme gerçekleştirdi.

Feyezan Kanalı civarındaki meskenlerden bağlanan kanalizasyon hatlarının deşarjının iptal edilmesi ve ardından yapılacak çalışmalarla sorunların ortadan kalkacağını ifade eden Öntürk, “İskenderun’un en önemli sorunlarından olan Feyezan Kanalı’na gelen katı atıkları temizleyerek yağmur suyu hatlarını iptal edeceğiz. Kirli suları iptal edip kanal içerisinde tıkanmalara neden olan otların temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek tertemiz bir hale getireceğiz. Feyezan’ı kronik bir sorun olmaktan kurtaracağız. Çalışmaların ardından ışıklandırılmasını sağlayacağız. Yürüme yolları ve peyzajlarında entegre edilmesi ile kanal çevresi daha yaşanabilir bir hal alacak” ifadelerini kullandı.

Feyezan Kanalı Modern Hale Geliyor

Ekiplerle yaptığı koordinasyon toplantısı sırasında ilgili birimlere gerekli talimatları veren Öntürk, hızlı bir şekilde temizlik çalışmalarının başlatılması ve akabinde iş araçların kanal içerisinde yapacağı çalışmalar ile en kısa zamanda modern bir hal alacağını belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here