İskenderunlu ‘Gurur Günü’nde Ata’sının Huzurundaydı!

0
28

Atatürk Anıt Alanında Deprem Sonrası İlk Tören Yapıldı

Yaşanan depremlerden büyük hasar alan ve kullanılamaz hale gelen Atatürk Anıt Alanı, İskenderun Belediyesi ekiplerinin özverili çalışması ile ‘5 Temmuz’a yetiştirildi. Yapılan çalışmalar sonrası geçici olarak bile olsa Atatürk Anıt Alanı törenlerin yapılabileceği bir hale getirildi.

Atatürk Anıt Alanında ilk olarak, İskenderun’un en önemli günü olan ‘5 Temmuz’ kutlamaları yapılmaya başlandı.

Türk Askerinin İskenderun üzerinden Hatay’a girişinin 86. Yıldönümü kutlamaları kapsamında, Atatürk Anıt Alanında düzenlenen törende Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu.

İskenderun’un gurur günü 5 Temmuz Kutlamaları, sabah saat 09.00’da Atatürk Anıt alanında düzenlenen Çelenk sunma töreniyle başladı. Törende İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Çelenklerini Atanın manevi huzuruna saygıyla sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı eşliğinde şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, günün önem ve anlamını belirten konuşmasında “Bugün 5 Temmuz  İskenderun’umuzun kurtuluşunun 86. yıldönümü. Bu zafer, bugünümüzü ve geleceğimizi şekillendiren bir mirastır.  Bu nedenle, bu kutlu günü sadece bir anma töreni olarak değil, aynı zamanda geleceğe yönelik umutlarımızı ve hedeflerimizi yeniden gözden geçirme fırsatı olarak da değerlendirmekteyiz.  İskenderun’umuzu ülkemizin gözbebeği bir kent haline getirmek için mesai mefhumu olmaksızın çalışıyoruz çalışmaya devam edeceğiz. 5 Temmuz İskenderun’un kurtuluş günü kutlu olsun!” ifadelerine yer verdi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez konuşmasının ardından Anıt Şeref Defterini imzaladı.

Çelenk töreniyle başlayan 5 Temmuz Kutlamaları gün içerisinde çeşitli etkinlikler, akşam da konserlerle devam edecek. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here