İskenderunlu Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Alanlardaydı

0
15

“Allah Bu Millete Böylesine Bir İhaneti Bir Daha Yaşatmasın”

Tüm yurtta olduğu gibi İskenderun’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı geniş katılımla gerçekleştirildi. Akşam saat 20.30’da ‘Demokrasi ve Milli Birlik  Yürüyüşü’ ile başlayan 15 Temmuz’un yıl dönümü programı protokol ve halktan yoğun ilgi gördü. Milli Birlik Yürüyüşünde protokol üyeleri ve vatandaşlar, ellerinde şanlı Türk Bayraklarımız ile uzunca bir yürüyüş korteji oluşturdu.

Milli Birlik yürüyüşünün ardından Atatürk Anıt Alanında düzenlenen törende 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşamını yitiren şehitlerimizin ve bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı olarak anıt alanında aktarıldı.

“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Askeri ve Mülki erkan’ın katıldığı anma etkinliğinde konuşan İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez; “15 Temmuz hain darbe girişiminde bulunanları ve bunlara alkış tutanları bir kez daha lanetliyoruz. 15 Temmuz’a tiyatro diyenleri, danışıklı dövüş diyenleri kıyamete kadar affetmeyeceğimizi tekrar buradan ilan ediyoruz. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkarak ülkemizi daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh bir hale getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu anlamlı günde bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum. Demokrasi ve Milli birlik ruhunun daima yaşaması dileğiyle Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyorum” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz Bir İşgal Projesiydi”

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ise konuşmasında 15 Temmuz’un Türkiye’yi işgal projesi olduğuna vurgu yaparak; “Aziz milletimiz tarih sahnesine çıktığı andan itibaren şurada ablamızın elinde salladığı bayrağı tarih boyunca var etmiştir, kendi tuğu kendi sancağı altında yaşamış bunun mücadelesini vermiştir ve her daim de muvaffak olmuştur. Bu yolda  çeşitli hileler ile karşı karşıya kalmıştır. Bunlardan en sonuncusu FETÖ’cü teşebbüs, hain örgüt tarafından 15 Temmuz 2016 gecesinde girişilen darbe girişimidir. Bu sadece bir darbe değildir. O gece  Türkiye’de bir iç savaş çıkarma girişimi yaşanmış Türkiye’yi işgal girişimi planlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine meydanlara, caddelere, sokaklara çıkan aziz milletimiz bu hain girişime dur demiştir. Allah bu millete böylesine bir geceyi, böylesine bir ihaneti bir daha yaşatmasın” şeklinde konuştu.

Program, sinevizyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler ile devam ederken Saatler 00.13’ü gösterdiğinde, tıpkı 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde olduğu gibi tüm camilerden sela okundu.

Etkinliklerde ayrıca Belediye Başkanlığı ve Kızılay tarafından vatandaşlara kavurma-ekmek ikramında bulundu. İskenderun Belediyesi gecenin ilerleyen saatlerin dondurma ve su dağıtımında da bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here