İskenderun’da Zafer Bayramı Halksız Kutlandı…

0
760

zafer bayramı3Halkın Zaferinde Halk Yoktu!

30 Ağustos Zafer bayramının 92. yıldönümü kutlamaları İskenderun’da da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Halktan kopuk yalnız protokolün katılımı ile gerçekleşen kutlamalarda Garnizon Komutanlığı adına konuşan Piyade Kurmay Yüzbaşı Mehmet Atabey, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bundan sonra da Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde görevini sürdüreceğini belirtti.

zafer bayramı4

Zafer bayramı kutlamaları kentimizde Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulması ile başladı. Atatürk Anıt Alanındaki törene İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, AKP, CHP ve MHP parti başkanları ve meclis üyeleri, askeri erkan ve çok az sayıda vatandaş katıldı. İskenderun Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediye başkanlığının çelenklerinin sunulmasının akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu. Buradaki törenin ardından Kaymakamlık makamında Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat tebrikleri kabul etti.

zafer bayramı5

Protokol üyeleri daha sonra geçiş töreninin yapılacağı Atatürk Bulvarını geçtiler. Çok az sayıda vatandaşın katıldığı törende Oda başkanlarının da olmaması gözden kaçmadı. Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, halkın çok az olmasından dolayı halkı selamlamakta zorlandı. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Piyade Kurmay Yüzbaşı Mehmet Atabey yaptı.

Kurmay Yüzbaşı Atabey; “Bu büyük zaferle Türk ulusu tarih sahnesinde yeniden doğmuş ve cumhuriyetin ilanıyla da bağımsız, çağdaş, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olma imkanına kavuşmuştur. Bin bir yokluk ve yoksulluğun hakim olduğu milli mücadele döneminde büyük cesaretle kahramanlıkla düşman karşısında dimdik ayakta duran şanlı Türk ordusu bugünde aynı inanç ve kararlılıkla ebedi Başkomutanımız Atatürk’ün izinde ve milletimizin emrinde vatanımızın ve milletimizin birlik, bütünlüğü uğruna kendisine verilecek her görevi yapma azminde, kudret ve kabiliyetindedir.

zafer bayramı6

Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yüce Türk ulusundan aldığı güç ve destekle Atatürkçü düşünce sisteminin rehberliğinde çağdaş, laik, demokratik, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasını sağlama görevini sürdürecektir. Onur ve gururla kutladığımız bu mutlu günümüzde Türk ulusunun bugünkü varlığını ve modern cumhuriyetimizi bize emanet eden başta Ulu Önder Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Öğrencilerinin şiir okuması ve Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı folklor ekibinin gösterisi ardından tören geçişi gerçekleştirildi. Geçişte Türk Bayrağımız ve Sancak geçişi ayakta izlendi. Töreni ayrıca İskenderun Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen Muaythai Turnuvasının bazı yerli ve yabancı sporcuları izledi.

zafer bayramı7

Öte yandan aşırı sıcak havanın daha çok hissedildiği İskenderun’da, vatandaşlara bir jest yapan Türk Silahlı Kuvvetleri, şişelerde soğuk su dağıtarak vatandaşın bir nebze de olsa serinlemesini sağladı. Bu uygulama takdir topladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here