İskenderun’da ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı Kutlaması

0
42

Hristiyanlar Âleminin büyük yortularından olan ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı, İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesinde düzenlenen özel bir ayinle kutlandı. Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun yönettiği Kutsal Ayine Hristiyan vatandaşlar yoğun katılım gösterdi.

Her yıl 15 Ağustos’ta kutlanan Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı, İskenderun’da özel bir ayinle kutlandı. Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesinde gerçekleştirilen Kutsal Ayinde Meryem Ana’nın kutsallığından söz edilerek, öyle bir dönemde, böyle zor bir görevi kabul etmesinin anlamının büyük olduğu da kaydedildi. Bugüne özel verilen vaazlarda, 1-15 Ağustos arasında tutulan Meryem Ana Orucu’nun çok eskilere dayandığına da değinen peder tüm cemaatin bu özel bayramını kutladı.

İsteklerimize Karşılık Veren En Büyük Azizelerden Birisidir…

İskenderun Ortodoks Kilisesi Pederi Papasoğlu vaazında; “15 Ağustos Meryem Ana’nın derin uykuya dalış bayramı olarak kutlanır. Bu dönemde, 1 Ağustos’tan başlamak üzere 15 Ağustos’a kadar Paskalya Orucu gibi oruç tutulur. Ayrıca bu bayramda bizler Meryem Ana’dan çok fazla şefaatte bulunuruz, çünkü kendisi biliyoruz ki bizim istediklerimize karşılık veren en büyük azizelerden birisidir.

Meryem Ana’nın görevi doğum yaptıktan sonra bitmedi. Meryem Ana her zaman kilisemizde en başköşededir. Kurtarıcımızı doğuran kişidir ve her daim bizler için en önemli şahsiyetlerden biridir.

Meryem Ana’mızın şefaati ve bereketi her zaman için hepimizin üzerinde olsun. İsimleri Meryem, Mariya ve Seydi olan herkesin isim bayramını da kutluyorum. Her sene bugünlere” ifadelerine yer verdi.

Bu Büyük Bayramı Kutlamak Üzere Toplandık

Meryem Ana bayramını coşkuyla kutladıklarını belirten Cemaat Üyeleri; “Bugün İskenderun Ortodoks Kilisesinde ve diğer tüm kiliselerde Meryem Anamızın Göğe Yükselmesinin Bayramı kutlanmaktadır. Bu bayram, Hristiyan cemaati içerisinde büyük bayramlardan bir tanesidir. Her sene coşkuyla kutlanır. İnsanlar ayinlerine gelirler, dualar ederler, mumlarını yakarlar ve kutsal ayine iştirak ederler.

Biz de bugün 15 Ağustos tarihi itibarıyla İskenderun Aziz Corç (Mar Circos) Rum Ortodoks Kilisesindeyiz. Bu büyük bayramı kutlamak üzere burada toplandık. Bu tür bayramların bütün bölgemize, bütün dünyaya, bütün halkımıza, bütün insanlara barış ve huzur getirmesini istiyoruz. Bütün dualarımız da bu yönde. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da hep bu barış ve huzurlu günler içerisinde bayramlarımızı kutlar ve güzel günlere yelken açarız” dediler.

Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi Bayramı münasebetiyle kiliseye gelen vatandaşlar mum yakarak, ayinde dualar etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here