İskenderun’da ‘Kutsal Çarşamba’ Kutlaması

0
342

kutsal çarşamba1Paskalya Bayramı öncesinde Mesih İsa’nın Yeruşalim’e girişinin ardından kutlanan “Kutsal Çarşamba” İskenderun Katolik (Kilisesinde) Katedralinde de kutlandı. Kutsal Çarşamba ayininde pederler ruhbanlık yeminlerini de yenilediler.

Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti’nin başkanlık ettiği ayine, İskenderun, Antakya, Adana ve Mersin’den olmak üzere toplamda sekiz peder ile birlikte çevre il ve ilçe kiliselerinin cemaatleri de yoğun bir katılım gösterdi.

Ayinin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti; “Bu kutsal ayinde bir araya geldik. İsa Mesih onun için toplanıp çalışmamamızı bizden rica ediyor. Bugün kutsal yağları kutluyoruz” dedi.

kutsal çarşamba2

‘Kutsal Çarşamba Ayini’nde Mesih’in kâhinliği yeniden ele alınıyor. Bu ayin, kilise eğitimi alan, din dersi veren, hastaların hizmetinde çalışan diğer din adamlarının da bayramı niteliğini taşıyor. Bu nedenle Kutsal yağların kutsandığı bu ayinde, İncil okunduktan sonra papazlık sözlerinin yenilenmesi de yapıldı. Ayine katılan tüm bölge papazları Ruhbanlık Yeminlerini yeniledi.

İskenderun Katedralindeki ayinde ayrıca, Napoli’de eğitimini sürdüren Diakon adayı Nikola Dinç, Episkopos Bizzeti’nin elini öperek, Diakonluk için onun onayını da aldı. Bizzeti, Dinç’e diakon olması için resmen izin verdi.

Ruhbanlık yeminlerinin yenilenmesi ve Diakon’luk onayının ardından, kutsal yağlar Episkopos Paolo Bizzeti tarafından kutsandı.

kutsal çarşamba3

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here