İskenderun Rum Ortodoks Cemaat Vakfından İftar Yemeği

0
99

kiliseden iftar1Teymur; “İftar Sofralarında Aynı Ekmeği Paylaşmaktan Onur Duyduk”

İskenderun Rum Ortodoks Cemaat Vakfı  tarafından, Anıl Life Otel’de iftar yemeği düzenlendi. Farklı dinleri bir araya getiren ve birlik-beraberlik mesajlarının verildiği iftar yemeğine, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, işadamları, dini inanç önderleri, sivil toplum kuruluşları, esnaf oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

İftar yemeğinin ardından, yaptığı konuşmada İskenderun ve Hatay’daki dinler arası kardeşlik ve hoşgörü ortamının dünyaya örnek olması gerektiğini söyleyen İskenderun Ortodoks Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur; “Mağfiret ve bereket ayı olan mübarek Ramazan Ayı’nın sonuna yaklaştığımız bu günlerde, İskenderun ve Hataylı Hıristiyanlar olarak, Müslüman kardeşlerimizle birlikte, iftar sofralarında aynı ekmeği paylaşmaktan ve bereketi almaktan ayrı bir mutluluk ve onur duyduk. Bu vesile ile bizleri sofralarına davet eden ve iftarlarını, ekmeklerini bizlerle paylaşan tüm kurum kuruluşlara ve onların değerli yöneticilerine şükran duygularımızı ifade etmek istiyorum. Dünya’da eşine az rastlanır bir medeniyetin beşiği olan ve birçok medeniyeti içerisinde barındıran Anadolu’muzda ve onun müstesna bir köşesi olan Hatay ve İskenderun’da, tüm inançlara mensup kardeşlerimiz arasında asırlardır süregelen bu sevgi, hoşgörü, birlik- beraberlik ve kardeşliğimizin tüm dünyaya örnek olmasını diliyoruz” dedi.

kiliseden iftar2

Gazze’de yaşanan katliama da değinen Can Teymur; “Dünyamızda çeşitli çıkar amaçları uğruna, tanrının en kutsal yaratığı olan insanoğluna yapılanları reva görmek mümkün olabilir mi? Dünyanın neresinde olursa olsun, insanlara yapılan zulümleri, şiddet ve saldırıları, günahsız insanların katledilmesini esaret altına alınmasını ve acı çekmesini büyük bir üzüntüyle izliyor ve bundan büyük bir infial duyuyoruz. Buradan bütün dünyaya seslenerek biran önce bu katliamın durdurulmasını insanlık adına talep ediyoruz. Ramazan ayının sonuna yaklaştığımız bu günlerde, tutulan oruçlarınızın ve dualarınızın kabul görmesini yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Ortodoks cemaati olarak, önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nın başta ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan diliyoruz. Teşriflerinizle iftar soframızı bereketlendirdiğiniz için cemaatimiz adına tekrar şükranlarımızı sunuyor ve sizleri saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here