İskenderun Ortodoks Kilisesinde ‘Karne Etkinliği’ Eğlendirdi

0
30

İskenderun’da Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, cemaat üyesi genç ve çocuklara yönelik ‘Karne Etkinliği’ düzenlendi. Tarihi Kilisenin bahçesinde bir araya gelen İskenderunlu Hristiyan çocuklar, gerçekleştirilen bu karne etkinliğinde çeşitli oyunlar oynadılar ve eğlenceli dakikalar geçirdiler.

İskenderun Ortodoks Kilisesi Gençlik Komitesi ile cemaat üyesi anne ve babaların ortaklaşa gerçekleştirdikleri programla; 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesi nedeniyle çocuklara yönelik karne hediyesi niteliğinde bir etkinlik düzenlendi. İskenderun Aziz Corç Kilisesi’nin bahçesinde yapılan etkinlikte, sandalye kapmaca, halat çekme ve kaşık yarışları da gerçekleştirildi.

Ağızlarında kaşık ile hızlı adımlarla kaşık üzerindeki topu düşürmeden hedefe yürüyen çocuklar birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yine müzik eşliğinde sandalyelerin etrafında dönen çocuklar müziğin susmasıyla birlikte sandalyelere oturarak eleme oyunu da oynadılar. Oyuncu sayısından bir eksik sandalye ile oynanan bu eğlenceli oyunda, her turda bir kişi elendi ve sona kalansa oyunun galibi oldu. Halat çekme oyununda ise erkeklere karşı yarışan kızlar iki kez galip gelirken bir kez de erkekler galip geldi.

Oyunlar sırasında çocukların neşesi ve kahkahaları görülmeye değerdi. Çocukların bu eğlenceli dakikalarına, eşi ve çocuklarıyla birlikte İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu da eşlik etti.

Oyun, eğlence ve müziğin yanı sıra etkinlikte ikramlar da vardı. Kilise yönetiminin ikramları ile annelerin evlerinde yaptığı pasta ve çörekler de karne etkinliğine katılan çocuklar ve diğer davetliler tarafından afiyetle yendi. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here