İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi Yılsonu Sergisi Açıldı

0
412

mesleki eğitim1Kaymakam Özyiğit; “Meslek Eğitimlerinin Yaygınlaştırılması Gayretindeyiz”

İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 2014-2015 Yılsonu Sergisi’nin açılışı Hatay Valisi Ercan Topaca’nın eşi Ayşe Sevim Topaca’nın katılımı ile gerçekleştirildi.

İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen sergiye; İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit, Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya’nın eşi Şenay Kılınçkaya, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal’ın eşi Hacer Baysal, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Polat’ın eşi Gülnur Polat, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız’ın eşi Nurhan Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın’ın eşi Zehra Akın, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yarbay Özden Dürüst ve eşi Fatma Dürüst, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kamil Türkdönmez’in eşi Pınar Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı’nın eşi Özlem Balcı, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

mesleki eğitim2

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan açılış töreni, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cafer Ertuğrul Gök tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etti.

Mesleki Eğitim Merkezlerinin günümüzde beşeri gelişme, sosyal dayanışma, sosyal ve bölgesel gelişmelerin merkezi, değişen ve gelişen ekonomi ile iş gücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda kişilerin becerilerini artırıp hayat boyu öğrenme merkezleri haline geldiğini ifade eden Cafer Ertuğrul Gök; “Bugün İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi olarak son yıllarda kadınlarımıza yönelik kurslara ağırlık verilmektedir. Onların sosyal anlamda faaliyette bulunacakları bir takım alanlarda kursların açılması sağlanmaktadır. Ekonomik anlamda kendilerine ve ailelerine katkı sağlayacaklarını düşündüğümüz mesleki kursların açılmasına öncelik vererek, bu kurslarda edindikleri bilgi ve beceri ile küçükte olsa bir şeyler üretmelerine olanak verilmekte ve kendileri ile ailelerine katkı sağlayacak düzeye gelmeleri arzulanmaktadır” dedi.

mesleki eğitim3

Bilgiyi öğreten, teknolojiyi kullanabilen çağdaş medeni dünya ile rekabet içerisinde olabilecek gençleri hizmet erbabı olarak yetiştirmek Devletimizin, Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Mesleki Eğitim Merkezlerinin temel görevlerinden birisi olduğunun altını çizen Kaymakamı Hasan Özyiğit; İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi olarak çok sayıda mesleki kurs açıldığını ve bu kurslardan yüzlerce kursiyerin faydalandığını, kursiyerlerimizin bir kısmının çırak, bir kısmının kalfa ve bir kısmının da usta olduğunu belirterek, çağdaş eğitim teknolojilerini gerek İlimizde gerekse İlçemizde ve sanayi sektöründe kullanabilmek amacıyla bu tür mesleki eğitimlerin yaygınlaştırılması gayretinde olduklarını dile getirdi.

Bu tür mesleki kursların oluşturulmasında ve uygulanmasında emeği geçen okul idarecilerini, öğretmenlerini ve değerli kursiyerleri gönülden tebrik eden Kaymakam Özyiğit, okul ve sanayi işbirliği noktasında desteklerini esirgemeyen meslek odalarına ve esnaflarımıza da ayrıca teşekkür etti.

mesleki eğitim4

Yapılan konuşmaların ardından mesleki eğitim uzmanı ve saz üstadı Zeki Altıparmakoğlu tarafından zihinsel engelli öğrenciler ile birlikte mini bir konser dinletisi sunuldu.

Mesleki kurslara katılarak sertifika almayı hak eden kursiyerlere protokol üyeleri ve eşleri tarafından belgelerinin teslim edilmesinin ardından yılsonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kursiyerlerin kendi el emekleri ile yapmış oldukları birbirinden güzel ve özel çeşitli ürünlerin sergilendiği tezgâhları tek tek dolaşan protokol üyeleri ve saygıdeğer eşleri kursiyerler ile yakından ilgilenerek onlarla sohbet etti.

Girişkenlikleri ve başarı çalışmalarından dolayı kursiyerleri ve bu kursiyerlerin bilgi ve beceri kazanmasında emeği geçen öğretmenleri tebrik eden protokol üyeleri ve eşleri, onların bu başarılarından dolayı gururlandıklarını ve çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan ötürü memnuniyetlerini ifade eden kursiyerler, Devletin ve Devlet erkânının kendilerine yakınlık göstermelerinden dolayı da ayrıca mutlu olduklarını dile getirerek, geleceğe umutla baktıklarını belirttiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here